9NSomTots - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ ATAC DIRECTE A LA INDEPENDENCIA JUDICIAL? DEUEN DE VOLER DIR A LA DEPENDÈNCIA PPRAL!!!

Publicat per Pere Rodríguez i Rubio en 9NSomTots · 13/10/2015 19:21:29
Tags: #9NSomTots#RepúblicaCatalana

El TSJC qualifica les concentracions de suport als imputats del 9-N d'«atac directe a la independència judicial»
L'alt tribunal considera "inadmissible" que el Govern encapçali "manifestacions", en referència el suport dels consellers a Joana Ortega i Irene RigauLa comissió permanent de la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha considerat aquest dimarts "inadmissible" que "representants públics amb funcions de govern" participin i encapçalin manifestacions i concentracions davant del Palau de Justícia, com les que aquest dimarts hi ha hagut en suport a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i l'exvicepresidenta, Joana Ortega, per la declaració com a imputades per la querella del 9-N. En un comunicat, el TSJC ha arribat a qualificar els actes de suport d'avui "d'atac directe a la independència judicial".

En la seva nota, la sala de govern diuen que el poder judicial és una "institució essencial en qualsevol societat democràtica" i les seves qüestions tenen interès general i per tant les decisions jurisdiccionals "estan sotmeses al control i a la crítica pública". Però aquest poder "requereix la confiança de la societat, d'on rau la seva legitimitat".

Per això, considera que no pot romandre "impassible" davant les concentracions i manifestacions convocades amb "l'objectiu de qüestionar la legitimitat dels jutges i, a més, pretendre influir en la seva presa de decisions". "Això representa un atac directe i sense pal·liatius a la independència judicial, tot posant en entredit un dels elements essencials de l'estat constitucional", afegeix el comunicat.

En aquest sentit, assegura que "el qüestionament resulta encara més inadmissible quan respon a una estratègia afavorida, dissenyada i encapçalada per representants públics, alguns amb funcions de govern". Així, la Sala recorda "el deure de no ingerència, que vincula especialment a aquells que formen part dels altres poders, en els que s'organitza el nostre sistema polític".

La nota insisteix que "qüestionar de manera interessada que l'actuació dels tribunals només es deu a interessos polítics, promoure la desconfiança social i pretendre estratègies de pressió constitueix una negació de les bases de la convivència política". Finalitza reclamant "responsabilitat a aquells que tenen el deure de garantir la convivència en pau i llibertat".

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'