ESPANYA - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ MARGALLO AMB LA CUA ENTRE LES CAMES

Publicat per Símbols Catalans en ESPANYA · 14/10/2015 20:05:58
Tags: #9NSomTots#RepúblicaCatalana


Margallo envia el diputat de CDC Jordi Xuclà "al psiquiatre"

El ministre d'Exteriors, José Manuel García Margallo, ha enviat aquest dimecres el diputat de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Jordi Xuclà "al psiquiatre" per haver dit que "milers de catalans van votar contra l'Estat" en les eleccions del 27-S. Xuclà havia qüestionat Margallo, en la sessió de control, sobre els errors en el vot exterior als comicis.

El diputat de CDC Pere Macias ha exigit després a Margallo que retirés l'expressió. El ministre ha intentat explicar per què s'havia expressat d'aquesta manera i ha acabat retirant-ho només després de la insistència del president de la Cambra, Jesús Posada.
✎ 'VINC EN SON DE PAU'

Publicat per Símbols Catalans en ESPANYA · 17/7/2015 19:23:29
Tags: #AnemJunts#MarxemJa#Independència#27S2015#RepublicaCatalana

Mas s'entrevista amb Felipe VI a la Zarzuela: 'Vinc en so de pau'


El president de la Generalitat i Felipe VI es reuneixen per primera vegada de manera oficial

El president de la Generalitat, Artur Mas, i Felipe VI s'han reunit aquest migdia a la Zarzuela. La casa reial espanyola emmarca la trobada la ronda de contactes amb els presidents autonòmics, i el govern català la situa 'dins de la normalitat i la cordialitat'. Poc abans de ser rebut pel rei espanyol, els periodistes han demanat a Mas si es veia visitant aviat la Zarzuela com a cap d'estat: 'No comment. Vinc en so de pau', ha dit.

Mas i Felipe han mantingut unes breus paraules davant les càmeres i, tot seguit, han anat cap al despatx del rei espanyol.

La reunió arriba en el moment de més eufòria sobiranista a Catalunya per l'acord subscrit entre CDC i ERC, amb el suport de les entitats independentistes, per presentar-se conjuntament a les eleccions del 27-S amb Raül Romeva de cap de llista, seguit de Carme Forcadell i Muriel Casals.

El rei espanyol es reuneix aquests dies amb els presidents autonòmics. Per exemple, Ximo Puig va visitar-lo dilluns per explicar els seus projectes per al govern valencià. Va ser rebut a Madrid tres setmanes després d'haver estat investit per les Corts Valencianes.
✎ EL TC SUSPÈN CAUTELARMENT ALGUNS ARTICLES DE LA LLEI QUE ESTABLEIX LA CREACIÓ DE LES ESTRUCTURES D'ESTAT

Publicat per Símbols Catalans en ESPANYA · 29/6/2015 20:07:02
Tags: MarxemJaIndependència27S2015

El TC suspèn cautelarment alguns articles de la llei que estableix la creació de les estructures d'Estat


La suspensió és automàtica després de l'admissió a tràmit del recurs del govern espanyol

El Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment alguns articles de la llei catalana que estableix la creació de les estructures d'Estat. La suspensió ha estat automàtica després que l'alt tribunal hagi admès a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol contra els articles 69 i 95 i diverses disposicions addicionals 22, 23, 24, 25 i 26 de la Llei 3/2015 d'11 de març de mesures fiscals, financeres i administratives del Parlament de Catalunya que estableix les anomenades estructures d'Estat. En la providència, el TC recorda que l'admissió a tràmit no suposa fer cap pronunciament sobre el fons del recurs, que el tribunal resoldrà 'en pròximes dates'.


El tribunal ha acordat fer el trasllat de la demanda al Congrés i al Senat, així com al govern espanyol i al Parlament de Catalunya, que disposaran d'un termini de 15 dies per personar-se en el procediment i formular al·legacions. En el recurs, l'executiu espanyol va demanar l'aplicació de l'article 161.2 de la constitució espanyola i, per tant, que tots els articles impugnats quedessin suspesos des del mateix moment en què el Tribunal Constitucional acceptés a tràmit el recurs. Entre altres, el recurs afecta el pla director de l'Administració Tributària de Catalunya i la Seguretat Social pròpia.

El recurs ha comptat amb l'informe favorable del Consell d'Estat, l'advocat de l'Estat i els ministeris de Justícia, Economia, Hisenda i Interior, que són els 'afectats', segons el govern espanyol, per la creació d'aquestes estructures d'estat. El govern de Rajoy parteix també del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que, segons ha recordat, va 'advertir de l'existència de vicis d'inconstitucionalitat'.

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ja va dir que l'objectiu era deixar sense efecte els articles que preveuen que 'en cas de separació la Generalitat assumeixi funcions 'pròpies de l'Estat', és a dir, que parteixen 'del supòsit inconstitucional d'una separació unilateral de Catalunya de l'Estat espanyol'.

L'executiu espanyol ha basat el recurs en les sentències anteriors del Tribunal Constitucional, que segons la vicepresidenta, han anat tombant 'un rere l'altre' els elements del full de ruta. Ara, el TC ha admès a tràmit el recurs i ha acordat la suspensió automàtica de l'aplicació dels preceptes impugnats pel govern espanyol des de la data en què es va interposar el recurs, el passat 15 de juny.

La llei de pressupostos

D'altra banda, el Tribunal Constitucional també ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol contra l'article 34 de la Llei de pressupostos de la Generalitat per al 2015 que fa referència als expedients de creació de plantilla o de creació i reordenació d'unitats orgàniques. En aquest cas, el tribunal també ha acordat la suspensió automàtica de l'aplicació del precepte impugnat i ha fet el trasllat de la demanda a les parts del procés, que a partir d'ara disposaran de quinze dies per personar-se en el procediment i fer al·legacions.
✎ "EN ESPAÑOL O NADA"

Publicat per Símbols Catalans en ESPANYA · 18/6/2015 19:25:28
Tags: MarxemJaIndependència27S201524052015

El català motiva el Tribunal Superior de Justícia de l'Aragó a retirar la custòdia d'una menor


Retira la custòdia d’un fill a la mare resident a Barcelona tot argumentant la dificultat d’adaptació al territori, costums i a la llengua catalana

El Tribunal Superior de Justícia de l'Aragó ha revocat una sentència que donava la custòdia a una mare resident a Barcelona per diversos motius, entre els quals hi ha el fet que el català sigui la llengua de Catalunya. 'El més convenient a l'interès del nen és no treure'l del seu entorn, especialment quan es restringeix la relació amb el seu pare i família paterna i s'introdueixen modificacions en els seus hàbits d'escolarització, costums, i fins i tot amb un idioma diferent', diu la sentència (pdf en espanyol).

La Plataforma per la Llengua denuncia aquest fet i considera inadmissible que una sentència anomeni dues vegades l’idioma com a motivació perquè el nen torni al seu poble d’origen. La Plataforma per la Llengua considera que això mostra un clar biaix ideològic, bo i assenyalant el coneixement de diverses llengües en la infància com un perjudici per al desenvolupament personal.

La Plataforma per la Llengua lamenta que aquest biaix ideològic està afectant sentències que haurien d'obeir purament a qüestions de benestar de les parts, especialment en el cas de menors, i que es perjudiqui en especial les persones que troben una oportunitat a Catalunya. 'En cap cas aprendre una llengua és un perjudici, sinó que ajuda plenament a la integració a la societat on viu', diu la Plataforma per la Llengua.

L’ONG del català vol denunciar que aquest no és un cas aïllat. L’entitat ja va denunciar alguns casos en aquest sentit en l’informe de 40 discriminacions lingüístiques 'en español o nada'. Així, l’any 2012, una jutgessa de Cantàbria va prendre la custòdia a un pare amb l’argument que parlava en català a la filla per separar-la de la mare. L’any passat també es va produir un altre cas on una altra jutgessa, en aquest cas de Tenerife, retirava la custòdia a una mare que s’havia traslladat a viure a Ripollet. La jutgessa va entendre que aprendre en català podia estar suposant a la nena una dificultat en la seva evolució.
✎ RIVERA I LA SEVA FALTA D'ÈTICA

Publicat per Símbols Catalans en ESPANYA · 11/6/2015 20:20:49
Tags: MarxemJaIndependència27S201524052015

Ciutadans, que deia que no toleraria la corrupció, ara resulta que fa govern amb la Gürtel a Madrid i amb l'ERO a Andalusia.


Les ambaixades de Rivera

És ben curiós l'acord entre Ciutadans i el PSOE per a governar Andalusia. Una de les clàusules incorpora la idea de crear quaranta ambaixades andaluses per tot el món, 'per tal d'ajudar a la internacionalització de l'economia' d'aquell país. Tenint en compte l'obsessió de Ciutadans a atacar les ambaixades catalanes, la decisió presa a Andalusia resulta, si més no, contradictòria.


Evidentment, Albert Rivera ha hagut de cuitar a explicar-se. I ho ha fet d'una manera encara més curiosa. Ha dit que aquestes quaranta noves ambaixades d'Andalusia no eren pas com les catalanes, perquè les andaluses 'no treballaran per la independència'. Com si les de la Generalitat no fessen res més sinó això! Les ambaixades catalanes, com les de qualsevol país, regió o ciutat, treballen en benefici del país, i cal ser molt manipulador per a presentar l'acció exterior de la Generalitat tal com ell ho fa. La Generalitat té escampades pel món 24 oficines econòmiques, 5 de culturals, 10 de promoció turística, 4 de cooperació i 7 delegacions del govern. Delegacions en què, evidentment, s'integren les oficines econòmiques, turístiques i culturals del país corresponent. La majoria hi són de fa decennis, d'abans de començar el procés d'independència. I han generat actius econòmics per al país que ningú no posa en dubte. De què parla, doncs, Rivera?


Però encara és més divertit, o més cínic, l'argument que les oficines de la Generalitat 'fan partidisme'. Es veu que Ciutadans considera que fan acció política 'només' a favor d'una part del país --per més majoritària que siga-- i que les oficines exteriors no haurien de fer res que no tingués el consens absolut. Però aleshores no entenc com és que encara no ha protestat per les activitats descaradament antiindependentistes de les ambaixades espanyoles. O és que en aquest cas l'acció política partidista és acceptable? O és que els independentistes ja no som ciutadans iguals que els altres, amb els mateixos drets?


Al pas que anem, encara serà divertit de veure, això de Ciutadans governant a Espanya. Ells que deien que no tolerarien la corrupció, ara fan govern amb la Gürtel a Madrid i amb l'ERO a Andalusia… Ells que anaven furibundament contra les ambaixades autonòmiques, ara n'obriran quaranta d'andaluses, que amb les vint-i-sis que ja funcionen seran moltes més que les catalanes… I espereu, tot el que veurem. Perquè fer pala, i d'una manera tan visible que et deixa en ridícul, és el mínim que et pot passar quan no tens cap principi ni gens d'ètica.
Següent
Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'