INDEPENDÈNCIA - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ L'ANC FA UNA CRIDA A LA PARTICIPACIÓ EN LES ELECCIONS DEL 20-D

Publicat per Símbols Catalans en INDEPENDÈNCIA · 16/12/2015 19:07:26
Tags: #RepublicaCatalana#EstatIndependent

L’Assemblea també aprofita el text per demanar unitat d’acció a les forces sobiranistes

L’ANC ha publicat una nota per pronunciar-se sobre les eleccions espanyoles del diumenge dia 20 i demanar la participació de la ciutadania. Diu que és important per poder defensar el mandat democràtic del 27 de setembre i els interessos de Catalunya al llarg del procés de separació com a nació.Per una altra banda, l’Assemblea també aprofita el text per demanar unitat d’acció a les forces sobiranistes, ERC i Democràcia i Llibertat. Considera que aquesta unitat d’acció, per part dels diputats i senadors que siguin escollits, s’ha de centrar en la funció d’altaveus de la voluntat del poble català expressada el 27-S i per donar suport als passos que s’emprenguin des del Parlament de Catalunya.
✎ EL PARLAMENT DEMANA UN INFORME JURÍDIC SOBRE ELS LEFECTES DE LA SENTÈNCIA DEL TC

Publicat per Símbols Catalans en INDEPENDÈNCIA · 9/12/2015 19:28:08
Tags: #RepublicaCatalana#Independència#DUI#EstatIndependent

El parlament demana un informe jurídic sobre els efectes de la sentència del TC contra la declaració rupturista

El PP demana que el president de la Generalitat comparegui per explicar les conseqüències del veredicte en l'acció i els plans del govern

La mesa del Parlament de Catalunya ha demanat que s’ampliï l’informe jurídic que va sol·licitar el 24 de novembre a petició de Catalunya Si Que Es Pot sobre els efectes de la suspensió de la resolució de ruptura dictada pel Tribunal Constitucional per incloure-hi els efectes de la sentència ja dictada, que l’anul·la en tots els seus extrems. La cambra va rebre dilluns la notificació oficial del TC amb la sentència, que es publicarà properament al ‘Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya’. La mesa també ha admès a tràmit una sol·licitud del PP perquè el president de la Generalitat comparegui davant el ple i informi sobre les conseqüències en l’acció i els plans del govern de la sentència del TC.

Perquè aquesta compareixença es faci cal l’acord previ de la junta de portaveus, que és l’òrgan a qui correspon acordar els ordres del dia de les sessions plenàries.

El màxim òrgan de govern de la cambra també ha tramitat les darreres iniciatives presentades, entre les quals quatres proposicions de llei de CSQP, tres de modificació de la Llei d’educació (per garantir la laïcitat, sobre els criteris de tancament de centres i per l’eliminació dels concerts de les escoles que separen per sexe) i una altra per derogar la Llei 6/2014, del 10 de juny, de modificació de la Llei sobre centres recreatius i turístics, i d’establiment de normes en matèria de tributació, comerç i joc.

La mesa també ha tramitat l’informe del Síndic de Greuges sobre els drets de l’infant, que aquesta institució va lliurar recentment a la presidenta, i les propostes de resolució i preguntes al govern presentades pels grups.


D’altra banda, a petició dels sis grups parlamentaris, s’ha prorrogat fins a dos quarts de deu del matí del 22 de desembre el termini perquè els grups presentin els candidats per ocupar les vuit places dels senadors que el ple haurà d’elegir perquè representin la Generalitat.

La junta de portaveus va acordar el 30 de novembre el repartiment d’aquests senadors, quatre per a JxSí i un per a C’s, el PSC, CSQP i el PP respectivament, en aplicació del sistema de repartiment de majors restes.
✎ 13TV ES PAGA AMB EL DINERS QUE ELS CONTRIBUENTS DONEN A L'ESGLÉSIA CATÒLICA EN LA DECLARACIÓ DE LA RENDA

Publicat per Símbols Catalans en INDEPENDÈNCIA · 7/12/2015 18:03:30
Tags: #RepublicaCatalana#Independència#DUI#EstatIndependent

En total s'han desviat un total de 5,9 milions d'euros cap a 13TV sota l'epígraf "d'activitats pastorals nacionals"

Els diners de l'IRPF que els contribuents destinen a l'església catòlica en la seva declaració de la renda es fan servir per finançar la televisió ultraespanyolista 13TV. S'ha pogut saber després que la revista TIEMPO hagi tingut accés als comptes de l'Església gràcies a la nova llei de Transparència a la qual s'ha hagut d'adaptar l'Estat espanyol. És el primer cop que aquest document s'ha pogut fer públic i posa de relleu les inversions que es realitzen amb els diners que es recullen de la gent que marca la "X" a la seva declaració de la renda. L'any 2013 es van recollir a tot l'Estat un total de 246,9 milions d'euros.La Conferència Episcopal espanyola, tot i que sempre ho havia negat, ha fet successives aportacions anuals a la televisió segons la memòria que ells mateixos han presentat al govern de l'Estat i que ara s'ha fet pública. En total s'han desviat un total de 5,9 milions d'euros cap a 13TV sota l'epígraf "d'activitats pastorals nacionals", una partida que en global, entre les aportacions a la televisió i altres accions, té un pressupost total del 7,7 milions d'euros. L'any 2012 es van destinar a la televisió un total de 4 milions d'euros i actualment el finançament de la televisió d'Alfredo Urdaci, Isabel Durán i Antonio Jiménez continuen.
✎ LA NEGOCIACIÓ ENTRE JUNTS PEL SÍ I LA CUP ENTRA "EN FASE RESOLUTIVA"

Publicat per Símbols Catalans en INDEPENDÈNCIA · 4/12/2015 13:50:36
Tags: #RepublicaCatalana#Independència#DUI#EstatIndependent

La CUP valora les vint mesures de pla de xoc proposades per Junts pel Sí, amb l'objectiu de tancar l'acord abans de Nadal

Junts pel Sí ha posat sobre la taula de negociació amb la CUP un pla de xoc de vint mesures. Unes mesures que ha avançat el diari Ara i que inclouen àmbits diversos: des de garantir el cent per cent de l’alimentació dels infants i combatre la pobresa energètica fins a mesures més polítiques, com ara fixar un salari mínim interprofessional de 1.000 euros mensuals o retirar els concerts educatius que caduquin als centres d’educació que separin els alumnes per sexe. El document també proposa d’instaurar la dació en pagament i establir una renda mínima d’inserció. En l’àmbit de la salut, es proposa de reduir d’un 50% les llistes d’espera per a la primera visita a l’especialista i garantir la prestació de dependència a tothom.

Tres de les vint propostes de Junts pel Sí es podrien aplicar en un escenari de pròrroga pressupostària. Es tracta de la plena cobertura de l’alimentació per als infants; garantir l’accés al subministrament d’aigua, gas i electricitat per a les famílies en situació de pobresa i finançant un fons contra aquesta xacra i l’aplicació d’una llei de mesures urgents per afrontar l’emergència en matèria d’habitatge per al reallotjament de persones desnonades.

Altres mesures, que ja necessitarien l’aprovació d’uns nous comptes, són la reducció a la meitat per a la primera visita a l’especialista i per a proves diagnòstiques complementàries i un 10% en les operacions quirúrgiques no greus; l’aplicació de la renda mínima d’inserció i retallar-ne les restriccions; una prestació de dependències per a totes les persones que en tenen reconegut el dret; tenidor a cobrir la demanda de places a escoles bressol i igualar els percentatges de parc públic d’habitatge a la mitjana europea recuperar la Llei de Barris, on s’impulsarien projectes proposats pels Ajuntaments.

En matèria política i fiscal, la coalició nacionalista proposa aprova fixar una salari mínim de 1.000 euros, un 60% del salari mitjà, tal com recomana ala Carta Social Europea; la creació d’un banc públic a partir de l’Institut Català de Finances i d’una policia fiscal que persegueixi el frau (en el marc d’una Hisenda pròpia) i fomentar l’economia social i cooperativa, entre d’altres.Per últim, també proposa reformes fiscals com reinstaurar l’impost a la banca i els tributs verds frenats pel Tribunal Constitucional, primar l’autoconsum de les renovables i impulsar un pacte per assolir un 100% de producció d’energies renovables el 2050, i retirar els concerts educatius dels centres d’educació no mixtos quan caduquin i no atorgar-ne de nous.

Acord abans del dia 25

Arran d’aquestes propostes, el diputat de la CUP Benet Salellas ha dit a TV3 que Junts pel Sí s’havia ‘posat les piles’ i que la intenció és que hi hagi un acord abans del 25 de desembre, perquè la CUP tingui temps de debatre la proposta d’acord a l’assemblea nacional del 27 de desembre.

Salellas ha defensat que el pla de xoc ha d’incloure mesures que es puguin començar a aplicar amb la situació actual i ha lamentat que el document no inclogui una moratòria de les privatitzacions, tal com reclamen els cupaires.

‘Demanem que es congelin fins que s’obri el procés constituent, no pot ser que mentrestant venem patrimoni públic perquè sinó quan arribem al procés constituent no quedarà gairebé Generalitat’, ha argumentat.

El diputat cupaire ha valorat positivament que s’hagi acordat una ‘metodologia concreta’ per continuar negociant i ha revelat que un dels acords és registrar el contingut de les converses i que la presidenta del Parlament custodiï les gravacions. Salellas ha atribuït aquesta decisió a una manera de demostrar que la CUP va ‘en serio’ i que està disposada a ser molt rigorosa. Així mateix, ha negat que es vulguin gravar les converses perquè hi hagi malfiança entre els negociadors. ‘Té més a veure amb el rebombori i el soroll de fora de les taules de negociació’, ha explicat Salellas per després afegir que a banda de l’unionisme també hi ha un sector de CDC que no té interès en l’acord i que vol forçar unes eleccions.

Una taula única

Segons fonts de la CUP, JxSí ha acceptat d’entrada la proposta de reduir la negociació a una única taula i establir un calendari i un índex de treball, de tal manera que hi hagi una proposta tancada.

Les últimes trobades entre els uns i els altres coincideixen amb la publicació d’un article de David Fernández favorable a facilitar la investidura d’Artur Mas en canvi d’un pla de xoc en condicions.
✎ EL GOVERN PRESENTA UN CONTENCIÓS AL SUPREM CONTRA LA DISCRIMINACIÓ EN EL CONTROL DEL FLA

Publicat per Símbols Catalans en INDEPENDÈNCIA · 1/12/2015 20:33:52
Tags: #RepublicaCatalana#Independència#DUI#EstatIndependent

Mas-Colell lamenta que el govern espanyol intenta treure rèdits polítics d’una una 'operació rutinària' entre administracions

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha anunciat que el govern presentarà un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Suprem espanyol per la ‘discriminació arbitrària’ que les mesures de control del FLA representen per als ciutadans catalans i els proveïdors de la Generalitat. En la conferència de premsa posterior a la reunió del consell executiu, Mas-Colell ha lamentat que el govern espanyol intenti treure rèdits polítics del pagament del FLA del novembre, que és ‘una operació rutinària’ entre administracions.

El conseller també ha apuntat que el govern enviarà aquesta setmana al Ministeri d’Hisenda espanyol factures per valor de 2.715 milions d’euros que s’han de pagar amb el FLA d’aquest 2015.
Següent
Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'