Independència - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ ESPANYA APLICA L'ARTICLE 155 ENCOBERT A CATALUNYA

Publicat per Símbols Catalans en Independència · 21/11/2015 18:05:31
Tags: #RepublicaCatalana#Independència#DUI#EstatIndependent


Madrid pren el control de part de les finances de la Generalitat i nega cap intervenció


Soraya Sáenz de Santamaría a la Moncloa

El govern espanyol imposarà “controls específics” a Catalunya per garantir que el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) no es destini a “coses il·legals”. Ho ha anunciat avui, el 40è aniversari de la mort del dictador Franco, fent honor al seu nom. La mesura consisteix en imposar “controls específics i addicionals” en la transferència del Fons de Liquiditat Autonòmic, que per primera vegada es transferirà per trams i no de cop. D’aquesta manera es pretén garantir la “transparència”, tot i que la Generalitat té fins i tot una web on el ciutadà pot consultar la majoria de dades,  el “compliment de la legalitat dels pagaments” i també “assegurar que els fons es destinen a l’activitat que tenen prevista”, segons ha anunciat la sotspresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.

Tot i aquesta clara intervenció, el ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha negat que l’Estat espanyol hagi intervingut els comptes de la Generalitat i ha detallat algunes de les mesures de control que “el contradiuen”.
✎ MONTORO AMENAÇA CATALUNYA DE TALLAR EL FONS SI 'ES DESTINA UN SOL EURO' AL PROCÉS

Publicat per Símbols Catalans en Independència · 20/11/2015 19:36:46
Tags: #Independència#DUI#EstatIndependent

'Aquests diners no serviran per finançar vel·leïtats independentistes', diu el ministre d'Hisenda


El govern espanyol imposarà controls específics i addicionals en la transferència del Fons de Liquiditat Autonòmic a Catalunya (FLA) per garantir la transparència, el compliment de la legalitat dels pagaments i assegurar que els fons es destinen a l’activitat que tenen prevista, tal com ha anunciat la vice-presidenta de l’executiu, Soraya Sáenz de Santamaría. Ha justificat la mesura per la rebaixa de la nota del deute per part de diverses agències creditícies, per la indeguda comptabilització dels 1.318 milions d’euros gastats en anys anteriors i que s’han de declarar aquest 2015 i per les algunes ‘manifestacions declarant entre altres l’impagament dels deutes a les farmàcies’.

‘La condicionalitat vol garantir que ni un euro del pressupost de la Generalitat vagi a activitats il·legals o a plantejaments que van contra les nostres lleis i la nostra constitució’, ha dit el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro. En aquest sentit, s’ha referit a algunes declaracions de representants públics catalans sobre l’incompliment de la normativa estatal. ‘Catalunya està en una situació especial i en risc per la situació general, raó per la qual disposa d’una condicionalitat específica’, ha subratllat.

Concretament, el ministeri d’Hisenda controlarà i obligarà el Departament d’Economia a establir una connexió telemàtica amb la FAJE, des d’on es paguen les factures electròniques, per ‘assegurar la traçabilitat del recorregut de la factura i el seu pagament’. A més, l’interventor de la Generalitat haurà d’informar mensualment el ministeri del pagament de les factures. D’altra banda les operacions d’endeutament ‘s’aprovaran operació per operació’ i l’estat ‘prestarà l’empara necessària als treballadors públics per a l’execució d’aquestes mesures’.

Montoro ha estat taxatiu a l’hora d’assegurar que el govern espanyol no té intervinguts els comptes de la Generalitat de Catalunya ni de cap altra administració. ‘Els procediments oberts aquesta legislatura han permès que es redueixi el dèficit públic del país i hem complert amb els objectius’, ha dit Montoro.

Diu que el resultat de tots els procediments que l’estat ha posat en marxa són positius, i per tant, no hi ha necessitat de fer aquesta intervenció, però sí que cal garantir que amb aquests diners no es financin cap ‘activitat il·legal’ i que els funcionaris ‘no se sentin obligats o pressionats’ per cap situació política. Tot plegat, ha conclòs, s’ha fet, respectant l’autonomia financera i pressupostària.

‘Vel·leïtats independentistes’

El ministre ha anat més enllà i ha assegurat que la Generalitat no ha destinat cap part dels 52.000 milions d’euros que l’estat ha destinat fins ara al FLA a Catalunya per impulsar el procés. ‘Puc garantir que no ha anat ni un sol euro d’aquests mecanismes a vel·leïtats independentistes i més ocurrències’, ha assegurat, perquè ‘està controlat’. ‘Tots aquests mecanismes -ha afegit- estan condicionats i precisats, i som capaços de dir exactament on ha anat cada euro’.
✎ UN CROISSANT ANOMENAT ARTUR MAS

Publicat per Símbols Catalans en Independència · 20/11/2015 11:01:24
Tags: #Independència#DUI


✎ PAVEL DUROV A FAVOR DE LA INDEPENDÈNCIA

Publicat per Símbols Catalans en Independència · 6/6/2015 19:14:58

Telegram sorprèn amb un sticker sobre Catalunya


El fundador de la principal alternativa de WhatsApp, Pavel Durov, s'ha declarat aquesta setmana a favor de la independència

Després de les recents piulades de Pavel Durov, fundador i president de Telegram, favorables a la independència de Catalunya, aquest servei de missatgeria instantània alternatiu a WhatsApp acaba d'incloure una emoticona oficial sobre Catalunya. Ho anuncia Bet Salat, que la setmana passada es va queixar a Telegram via Twitter per un dels stickers de l'empresa en què es veia un home amb barret andalús, un brau, un escut amb la bandera espanyola i la Sagrada Família de fons.

D'aquella piulada, en va sorgir tant la conversa amb Pavel Durov en què es declarava enamorat de Barcelona i favorable a la independència de Catalunya com aquesta nova emoticona, en què apareix un home amb bigoti dalinià i barretina, samarreta blau-grana, un ase i la bandera catalana, a més de la Sagrada Família.
✎ EL BATLLE DE DUBLÍN DIU QUE CATALUNYA MEREIX LA INDEPENDÈNCIA

Publicat per Símbols Catalans en Independència · 29/5/2015 19:27:46
Tags: MarxemJaIndependència27S201524052015

'Entenem els catalans, perquè sabem què és que et tractin com a ciutadans de segona', diu Christy Burke


El batlle de Dublín, Christy Burke, diu que Catalunya 'es mereix la independència'. 'Entenem absolutament la posició, la visió i els sentiments del poble català, perquè sabem què vol dir que ens tractin com a ciutadans de segona', explica en una entrevista a l'ACN. Burke ha donat suport a les eleccions plebiscitàries del 27-S després de reunir-se amb una delegació del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), que ha homenatjat els líders històrics irlandesos Charles Stewart Parnell i James Connolly. 'Les urnes són meravelloses, ofereixen molta informació i no tinc cap dubte que els catalans les faran servir i que la democràcia prevaldrà', pronostica. I ofereix 'l'ajut d'Irlanda'.'No tinc cap dubte que el vostre dia també arribarà, no en tinc cap dubte', diu, confiat, el batlle de la capital irlandesa. 'Espero que el vostre país pugui tirar endavant com ho va fer Irlanda', que va fer servir precisament el recurs d'unes plebiscitàries, en les eleccions britàniques del 1918, com a via de secessió, recorda Burke. 'Estic convençut que Irlanda podrà ajudar els vostres líders a fer possible un país adequat, decent i independent, a través de l'autodeterminació', assegura. 'Teniu contactes i accés a grans negociadors d'Irlanda per impulsar el procés d'independència.' 'L'experiència' de "amics" que en saben, com el Sinn Féin o Gerry Adams pot ser molt valuosa per a Catalunya', ha insistit. Burke va pertànyer al Sinn Féin fins el 2009, però des de llavors és independent.

Burke també compara Catalunya amb Escòcia: 'Els van menystenir durant anys, però quan va esdevenir una qüestió política d'alta volada i quan els escocesos van exigir el seu dret de fer un referèndum d'independència el van aconseguir.' I afegeix: 'Els ulls i les orelles d'Europa estaven atentes, mirant com es feia.' Per això, demana a Mariano Rajoy que faci com el primer ministre britànic, David Cameron, i accepti un referèndum. 'Espero que el president i el govern espanyol l'autoritzin, que permetin el vostre dret bàsic a la llibertat i l'autodeterminació, a governar els vostres ciutadans perquè tinguin veu, el dret de viure de la seva manera, el dret d'educació, d'un habitatge adequat i el dret d'independència, que són valors actuals', ha reclamat.

Acompanyat del sindicat UGT, el Diplocat és a Dublín per a homenatjar Parnell i Connolly, amb ofrenes als seus monuments. 'La societat irlandesa entén perfectament les eleccions plebiscitàries del 27-S, perquè també va transformar unes eleccions normals i corrents, les generals del Regne Unit del 1918, en un referèndum "de facto" sobre la independència', diu el secretari general del Diplocat, Albert Royo. 'Els republicans van guanyar de manera molt clara i els nous diputats no van prendre possessió dels seus escons a Westminster sinó que van decidir de crear el parlament de la república independent d'Irlanda', recorda. Burke ha ofert una recepció a la delegació catalana a l'Ajuntament de Dublín en què han participat representants polítics, diplomàtics i del món associatiu irlandès.
Següent
Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'