✎ El full de ruta del procés - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ El full de ruta del procés

Publicat per Símbols Catalans en Independència · 16/1/2015 12:39:16
Tags: Diada201527SEstempreparatsDUICatalunyaIndependència

El president de la Generalitat, Artur Mas, va anunciar fa dos dies que les eleccions plebiscitàries se celebrarien el 27 de setembre d’enguany, i va assegurar que s’havia refet l’acord amb ERC i que, tot i que aniran amb llistes separades, tindran un full de ruta comú per aconseguir la independència. Segons publica ‘La Vanguardia’, l’objectiu és que aquest text estigui enllestit en un mes, per poder presentar-lo públicament. El ‘Full de ruta unitari del procés sobiranista català’ estableix, segons el mateix diari, 23 passos a seguir per les organitzacions sobiranistes.

Així, l'esborrany defineix compromisos electorals dels signants i desenvolupa el procés de treballs de construcció d'estructures d'Estat previs a les eleccions del 27-S i el procés posterior fins a la culminació, si les urnes així ho expressen, d'un "nou Estat o república catalana".

Llistes paraigua

Aquest full de ruta recull, com ja va anunciar Mas, eleccions anticipades i la necessitat que el resultat sigui "de lectura fàcil i inequívoca" dins i fora de Catalunya. Es preveu que "les denominacions" i, els programes de les candidatures sobiranistes han d'evidenciar un "pronunciament del votant favorable a la sobirania i/o la independència" d'un Estat. Molt semblant a les llistes paraigua que proposava el líder d’ERC, Oriol Junqueras. També es comprometen a incloure propostes econòmiques i socials que suposin una aposta decidida per l'Estat social, i mesures de regeneració democràtica.

Constitució catalana

Segons ‘La Vanguardia’, abans de les eleccions arrencarà l'elaboració d'un text constitucional que es preveu tancar en deu mesos, mitjançant un mecanisme participatiu. S'arrencaria també la creació i engegada d'estructures d'Estat com "la hisenda pròpia, seguretat social, transitorietat legal, acció exterior, transició d'infraestructures energètiques, serveis socials i de salut, aprovisionament energètic, seguretat...". El document preveu també el "exercici sistemàtic d'actes de sobirania" que confirmin la ruptura amb les directrius de l'Estat.

Declaració de sobirania inicial

El full de ruta no preveu una declaració unilateral d’independència, després del 27-S, sinó un "anunci i inici del procés cap a la proclamació de l'Estat i la república catalana, i s’obriran negociacions amb l’Estat espanyol i amb instàncies internacionals. A més, es descarta una oferta catalana al govern espanyol.

Referèndum i altres eleccions

El text exposa una culminació del procés amb un mínim de dues noves convocatòries a les urnes. Es planteja, "si és possible, la celebració d'un referèndum vinculant sobre la configuració del nou Estat", la qual cosa suposaria un acord amb el Govern espanyol. En cas contrari, es planteja directament la proclamació de l'Estat català. Posteriorment es contempla un referèndum per a l'aprovació de la constitució catalana i una convocatòria electoral per a l'elecció del nou marc constitucional.
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'