✎ EL NOU PRESIDENT DEL TSJC AVISA QUE ELS LÍMITS SÓN CONSTITUCIÓ I ESTATUT - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ EL NOU PRESIDENT DEL TSJC AVISA QUE ELS LÍMITS SÓN CONSTITUCIÓ I ESTATUT

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 26/2/2016 19:28:40
Tags: #SomRepublica#EstatCatala

Jesús María Barrientos reafirma en la seva presa de possessió el seu "compromís en defensa de la legalitat i d'observació dels deures judicials"El nou president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha avisat el Parlament que els seus límits són la Constitució i l'Estatut de 1978. "Aquest és l'estat de dret que tots ens hem donat i el pilar més sòlid de la nostra convivència pacífica", ha alertat en la presa de possessió del seu càrrec aquest divendres al Palau de Justícia de Barcelona. L'han acompanyat pel president del Tribunal Suprem (TS) i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes.

Barrientos ha reconegut que Catalunya viu temps polítics complexos, i el seu discurs -dedicat en bona part al procés sobiranista- ha servit per reafirmar el "decidit compromís en defensa de la legalitat i d'observació dels deures judicials".

Per a ell, Catalunya està immersa en un intens debat social sobre la proposta de revisió "del model d'encaix i convivència amb la resta d'Espanya" i el Parlament està legitimat per emprendre iniciatives per millorar aquest marc, però sempre amb la Constitució i l'Estatut com límit.

Carles Puigdemont no assisteix a l'acte

A l'acte no ha assistit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a diferència de la presa de possessió de l'anterior president del TSJC el desembre del 2010, al qual sí van acudir el llavors president en funcions, José Montilla, i el que ja era el successor electe, Artur Mas.

Puigdemont ha estat a la mateixa hora a l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat on ha recordat que la primera carta d'un alcalde que va rebre després de ser investit va ser la de l'alcaldessa d'aquesta ciutat, Núria Marín.

Aquesta carta va fer que es programés amb prioritat la reunió d'aquest divendres, cosa que ha impedit que Puigdemont pogués assistir a la presa de possessió de Barrientos, segons fonts de la Generalitat.

Els que sí que hi han acudit han estat el conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó; el d'Interior, Jordi Jané; la delegada del govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, i l'inspector general de l'Exèrcit, el tinent general Ricardo Álvarez-Espejo.
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'