✎ SENYOR ICETA I SENYORA CAMACHO, QUI PRETENEN SERVIR AMB AQUESTES LLISTES?? - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ SENYOR ICETA I SENYORA CAMACHO, QUI PRETENEN SERVIR AMB AQUESTES LLISTES??

Publicat per Símbols Catalans en ESPANYA · 29/4/2015 19:27:28
Tags: MarxemJaIndependència27S2015

No són llistes fantasma. Són llistes estafa


La polèmica ha saltat de sobte: el PSC i el PP han inflat el nombre de llistes que presenten al Principat a base de crear les 'llistes fantasma', o siga, llistes municipals que aparenten ser normals i es presenten sobretot en petites poblacions on no va ningú. Compten oficialment com a llistes 'locals' del partit, però els integrants no hi viuen, no hi han viscut mai i pot passar que no hi vagen mai de la vida. I per quina raó ho fan? Doncs per poder dir que presenten tantes llistes al país, però també per cobrar les subvencions electorals corresponents.

En aquest debat, hi ha uns quants factors en joc. Jo crec que no es pot considerar llista fantasma qualsevol llista en què algun dels integrants no visca al poble. Depèn. Hi ha gent molt d'un poble determinat que, per les raons que siga, viu al poble del costat, per bé que té un contacte permanent amb el seu. Desqualificar-los a tots de colp em sembla excessiu, especialment en les àrees densament poblades, on un carrer pot marcar una frontera purament administrativa.

Ara, no costa tant de destriar el gra de la palla i, en el cas que ens ocupa, les trampes són ben visibles i notables. Que en un poble remot aparega una llista amb un únic component que resulta que treballa a la seu del partit, per a posar un exemple, és un indicador més que consistent sobre com va la cosa. Ni els importa el poble, ni tenen programa ni volen res sinó augmentar els guarismes. Cosa que, vista així, em fa pensar més en 'llistes estafa' que no pas en 'llistes fantasma'.


La notícia d'ahir va ser que comencen a circular càlculs molt exactes segons els quals, a Catalunya, el PP i el PSC presenten, pel cap baix, unes 150 llistes fantasma cadascun. Insistesc que caldria mirar-les una a una i fer-ne la comprovació. Però el volum ho diu tot i ja té conseqüències. El PSC, per exemple, el 2011 va presentar 712 llistes i oficialment el 2015 n'ha presentades 517. Però si retirem les 150 que han estat denunciades en queden només 367. Cosa que voldria dir, ho presenten com ho presenten, que el projecte unionista impulsat per la direcció del PSC els ha abocats ja d'entrada a un fracàs estrepitós: el país s'hi ha girat d'esquena, literalment, i això no hi ha enginyeria electoral que ho puga amagar.

Però la part pitjor no és el càlcul electoral ni, fins i tot, la usurpació de diner públic que representen: és l'estafa electoral que aquestes llistes signifiquen, sens dubte, i el menysteniment evident a l'elector, a les eleccions, al procés democràtic. Perquè, senyor Iceta i senyora Camacho, la pregunta és directa i simple: qui pretenen servir amb una llista com aquesta? I no em diguen que pretenen servir el ciutadà, que ja comprendran que això, en aquestes circumstàncies i amb aquestes galtes, és completament fora de lloc.
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'