✎ "QUAN T'ATAQUEN SISTEMÀTICAMENT TENS DRET A LA LEGÍTIMA DEFENSA" - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ "QUAN T'ATAQUEN SISTEMÀTICAMENT TENS DRET A LA LEGÍTIMA DEFENSA"

Publicat per Símbols Catalans en 27S2015 · 4/8/2015 17:54:05
Tags: #FemVia#AnemJunts#MarxemJa#Independència#27S2015#RepublicaCatalana

El president de la Generalitat atorga "caràcter plebiscitari de fons" a la convocatòria d'eleccionsEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat la convocatòria d'eleccions pel 27 de setembre, signada ahir al vespre, tot assegurant que el propòsit del 27-S és "respondre a la pregunta que ja vam fer el 9-N" tot atorgant a la convocatòria un "caràcter plebiscitari de fons". En aquest sentit ha justificat l'avançament electoral com una acció necessària davant els "atacs sistemàtics" per aprofundir en l'autogovern. "Quan t'ataquen sistemàticament tens dret a la legítima defensa", ha assenyalat Mas, tot recordant, en el seu balanç de legislatura, que cada cop que Catalunya "ha tingut capacitat de decisió s'ha pogut millorar la vida dels catalans".

En aquest sentit, Mas ha assegurat que el seu Govern actua "en legítima defensa per protegir que la gent pugui viure millor", ja que la convocatòria d'eleccions és "la resposta a la negativa total del govern espanyol a dialogar una sortida al cul de sac en que ens han portat". Tot recordant els episodis de "silenci" i "menyspreu" del govern espanyol davant les demandes catalanes, Mas ha insistit que el 27-S és també "una actuació de legítima defensa per obtenir allò que a Catalunya li correspon si la gent ho vol".

A més, Mas ha sortit al pas de les declaracions del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que ha volgut rebutjar aquest caràcter plebiscitari del 27-S, alertant que en cas dde derrota del 'sí', "el primer que dirà que les eleccions han estat plebiscitàries serà el senyor Rajoy", i a Madrid diran que "la majoria dels catalans no vol la independència".

Així mateix, Mas ha insistit que en els darrers anys l'actuació del govern espanyol  ha estat la de "retirar-nos les eines i els recursos", i a la vegada, "confiscar-nos les eines noves, com alguns impostos". Per tot plegat, el president ha volgut deixar clar que l'anhel d'assolir un estat "no és només per tenir-lo, sinó per aconseguir un país millor per a la gent, tant la que voti a favor com la que voti en contra".

Recompte de diputats, no de vots

Pel que fa a la manera de discernir la victòria del 'sí' o del 'no' en aquest caràcter plebiscitari, Mas ha assegurat que en cas de referèndum "caldria comptar els vots", però que tot i que aquesta és la modalitat que seria del seu grat, com que no es va permetre realitzar un referèndum "a la britànica o a la canadenca", aleshores no hi haurà "altre remei que comptar escons". "Tant de bo podéssim comptar vots", ha assegurat Mas, convençut que per tirar endavant el procés n'hi haurà prou que "aquelles llistes que portin la independència al programa sumen la meitat més un dels escons", és a dir, la majoria absoluta fixada en 68 diputats. "Són prou per seguir endavant", ha reblat Mas.
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'