✎ IBARRA SOBRE CATALUNYA:"LA POLÍTICA CONSISTEIX EN QUÈ ELS QUE TENEN AJUDIN ELS QUE NO TENEN, PER AIXÒ NO VULL QUE MARXEU" - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ IBARRA SOBRE CATALUNYA:"LA POLÍTICA CONSISTEIX EN QUÈ ELS QUE TENEN AJUDIN ELS QUE NO TENEN, PER AIXÒ NO VULL QUE MARXEU"

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 31/3/2016 20:15:05
Tags: SomRepublicaEstatCatala

L'expresident d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra ha parlat sobre Catalunya aquest dimecres en una taula rodona sobre el model d'Estat organitzada pel Diplocat a Sevilla, en què ha assegurat que no vol que els catalans s'independitzin d'Espanya per una qüestió econòmica perquè llavors Extremadura perdria el finançament solidari que rep des de Catalunya: “La política consisteix en què els que tenen ajudin als que no tenen, per això no vull que marxeu”. De fet, ha reconegut que no vol que Catalunya es mantingui dins d'Espanya per una estima particular, sinó perquè Catalunya permet construir “el projecte equilibrat” que ell defensa.

Ibarra ha participat en el debat Tensions intergovernamentals a Espanya: Cap a un nou model d'Estat?' i celebrat a la Universitat Pablo de Olavide (UPO) de Sevilla, al costat del diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà, l'expresident del Parlament andalús Manuel Gracia i l'històric dirigent del PNB Iñaki Anasagasti.Ibarra també ha considerat que els espanyols no estaven preparats per “un cop d'estat al sistema des de dins del sistema”, que és el que considera que està fent en aquests moments Catalunya .

Sobre el referèndum ha considerat que el problema és que “hi ha preguntes que no es poden fer”.

En aquest sentit, Tardà ha recordat que “Catalunya ja ha demanat 19 vegades” el referèndum i que per això no ho tornarà a fer. “Com a molt estudiarà una hipotètica proposta en aquest sentit per part del Govern espanyol”, ha afirmat.

Per la seva banda, Anasagasti ha explicat que el País Basc va deixar de recórrer al Constitucional perquè consideraven que era un “àrbitre casolà i una guillotina” i que segurament això explica el menor nombre de reclamacions basques. També s'ha referit a l'artificialitat de l'Espanya de les autonomies i a la incapacitat de l'Estat per acceptar la seva plurinacionalitat i plurilingüisme. Ha defensat que les reclamacions basques i catalanes tenen una base històrica evident i ha recordat que el 1978 ni Madrid ni Extremadura demanaven l'autonomia.

Una altra qüestió és el to empleat durant el seu discurs...
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'