✎ ESPANYA S'ABOCA A NOVES ELECCIONS - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ ESPANYA S'ABOCA A NOVES ELECCIONS

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 26/4/2016 20:32:40
Tags: SomRepublicaEstatCatala

Hi hauria d'haver un sopresa majúscula perquè el 26 de juny els ciutadans espanyols no tornessin a ser convocats a les urnes. Això és el que es deriva de les compareixences que han fet tant el candidat a la reelecció com a president espanyol, Mariano Rajoy, com el del PSOE, Pedro Sánchez, després de reunir-se amb Felip VI. "Era evident que per constituir un govern, s'havia de pactar, aquest era el mandat de les urnes", ha assegurat Rajoy recordant els resultats del 20 de desembre, tot insistint en què la gran coalició amb el PSOE continua sent la "millor" proposta per a Espanya. I és que sembla que només un pas enrere del PSOE, acceptant la gran coalició, evitaria la convocatòria electoral. El dia 3 de maig, si res no canvia, s'acabarà el termini després del primer debat d'investidura i els comicis quedaran convocats de forma automàtica.Si Pedro Sánchez ha centrat pràcticament totes les seves crítiques en el líder de Podem, Pablo Iglesias, quan ha comparegut al Congrés, Pedro Rajoy ha disparat contra el candidat socialista des de la Moncloa, on ha informat de com ha anat la seva trobada amb el monarca espanyol. Rajoy ha acusat Sánchez de no voler negociar, de no atendre la seva proposta de gran coalició. "El PSOE no és que no volgués acordar, és que no va voler ni parlar", ha sentenciat el president en funcions. I, seguidament, el que ha fet és posar en valor l'actitud del Partit Popular en tot el que ha passat des de l'endemà del 20-D.

Compte enrere electoral


"Aquest partit no s'ha deixat endur per l'ansietat, mala consellera sempre, ni ens hem deixat arrossegar pel carrussel d'aquests últims mesos", ha assegurat Rajoy tot afegint que al Partit Popular hi ha "persones serioses" i està "orgullós" dels seus quadres. Amb aquest missatge, Rajoy confirmava des d'una altra perspectiva que la cursa electoral ja està oberta, i que una de les idees força que transmetrà a partir d'ara és que el PP és el partit que encarna la coherència i la seriositat. "Crec haver defensat l'interès d'una majoria d'espanyols que no han votat el PP però que volen un govern amb els principis de moderació, estabilitat i tranquil·litat", ha subratllat Rajoy tot estenent la xarxa cap a la bossa de vots que comparteix amb el PSOE.

És possible una entesa entre el PP i el PSOE després de les eleccions? Rajoy ha insistit que aquesta era la seva aposta després del 20-D, però ha deixat l'escenari obert ara que ens encaminem cap a una nova convocatòria electoral: "De pactes, en parlarem després de les eleccions; de moment, s'ha de pactar amb la gent, i jo m'hi aplicaré". Ara bé, el que no farà el president espanyol és introduir noves propostes. No es preveu que el PP afronti la nova convocatòria revisant el seu programa, com tampoc no ho faran els socialistes, segons Sánchez. I, en el cas del PP, en el que no pensen moure ni un dit és en el model territorial. Preguntat sobre una possible reforma constitucional, Rajoy ha afirmat que no és "partidari d'estar tot el dia treient conills del barret".
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'