✎ SEGONS LA JEC, ELS SIMBOLS FRANQUISTES NO SON PARTIDISTES.... - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ SEGONS LA JEC, ELS SIMBOLS FRANQUISTES NO SON PARTIDISTES....

Publicat per Símbols Catalans en ESPANYA · 21/5/2015 21:03:01
Tags: MarxemJaIndependència27S201524052015

Els membres de les meses electorals tampoc podran vestir roba amb estelades


La junta electoral ho ha prohibit expressament

La junta electoral ha fet públic un acord pel que prohibeix expressament que els membres de la mesa, interventors i apoderats als comicis municipals del pròxim 24 de maig llueixin samarretes o roba que contingui l'estampació de banderes estelades. Ho fa en resposta a una consulta elevada per la junta electoral de zona de Sant Feliu de Llobregat, que preguntava precisament per aquesta qüestió. La junta electoral considera que són símbols 'de caràcter partidista', igual que les estelades dels edificis públics que ja ha manat retirat. En canvi, no ha ordenat retirar els símbols franquistes perquè considera que no s'ha acreditat que se'n faci un ús partidista.

L'acord adoptat aquest dimecres que s'ha donat a conèixer un dia després, diu textualment que 'els membres de les Meses electorals hauran de mantenir una posició de completa neutralitat política a l'interior dels col·legis electorals sense que, en conseqüència, puguin portar samarretes o emblemes de formacions polítiques o que incorporin símbols de caràcter partidista, com les banderes objecte d'aquesta consulta'.

A més, assegura que ja té 'reiteradament declarat' que els interventors o apoderats només podran ostentar dins dels col·legis electorals emblemes o adhesius amb el nom i les sigles del partit o coalició i la paraula interventor i apoderat, 'amb els purs efectes d'identificació i no amb la finalitat de fer activitats de campanya electoral'.

En la mesura en què identifica l'estelada amb un símbol partidista, la junta electoral tanca l'acord recordant que tots aquests membres de les meses, interventors i apoderats 'hauran de respectar la prohibició de realitzar als locals electorals i a les seves immediacions propaganda electoral de cap gènere', i 'per això no podran portar samarretes que incorporin símbols de caràcter partidista, com les banderes objecte de la consulta'.

En dos altres acords, la junta electoral també ha reiterat l'obligació de retirar les estelades dels edificis públic i locals electorals, i en canvi ha desestimat la petició del Cercle Català de Negocis (CCN), que demanava que s'apliqui aquest criteri per als més de 3.000 símbols franquistes que es poden trobar a edificis públics a Catalunya. En aquest cas, segons la JEC, 'no està acreditat que se'n faci un ús partidista'.
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'