✎ FULMINAT EL DIRECTOR D'ANTIFRAU DANIEL DE ALFONSO - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ FULMINAT EL DIRECTOR D'ANTIFRAU DANIEL DE ALFONSO

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 30/6/2016 19:58:37
Tags: SomRepublicaEstatCatala

Tots els grups, excepte el PP, voten a favor de la destitució de Daniel de Alfonso: 121 a favor i 11 en contra
El Parlament de Catalunya ha destituït de manera fulminant el director de l'Oficina Antifrau (OAC), Daniel de Alfonso, una setmana després que esclatés l'escàndol per les seves converses amb el ministre Jorge Fernández Díaz on conspirava contra els polítics i els partits independentistes. Tots els grups, excepte el Partit Popular, han votat a favor de la seva revocació: 121 vots a favor, 11 en contra i cap abstenció.


La principal causa del cessament que han defensat els diferents grups parlamentaris ha estat la "negligència notòria i greu incompliment de les obligacions i els deures del càrrec", contemplada en l'article 11 de la Llei de l'Oficina Antifrau de Catalunya. El portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, també ha destacat que De Alfonso "no perseguia polítics pel fet de ser corruptes" sinó "per ajudar als propòsits del ministre". Dit això, ha lamentat que el cas Antifrau hagi ha "donat ales" als independentistes "com si el cas de les ITV, el cas palau, o el 3% no hagués existit".

El diputat i portaveu adjunt dels socialistes, Ferran Pedret, per la seva banda, ha criticat que De Alfonso incomplís el seu deure de reserva fent públiques investigacions de l'OAC dirigides al PSC. A més, l'ha acusat de "calumniar" el seu partit per haver situat als socialistes com els responsables dels enregistraments.

Des de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell ha recordat que el cas Antifrau "podria haver fet caure governs sencers" i a titllat a Fernández Díaz d'"hereu" de mètodes franquistes. Pel que fa a De Alfonso, Rabell ha assegurat que els "termes mafiosos" que va emprar davant la comissió d'Afers Institucionals "amenaçant amb revelar informació que pogués comprometre els grups parlamentaris", és suficient per donar suport a la destitució.

Els populars només veuen delicte en les gravacions


Totalment diferent ha estat la intervenció del diputat del PP, Santi Rodríguez, que ha defensat que "gravar una conversa al despatx del ministre de l'Interior" és "l'únic fet delictiu" del qual tenen coneixement. Rodríguez ha anat més enllà qüestionant: "Només interessen les converses del director amb amb el ministre o les mantingudes amb altres càrrecs?". En aquest sentit, el diputat popular ha assegurat que té demanada la "relació de les reunions" amb altres grups polítics.

Rodríguez també ha subratllat que "la direcció de De Alfonso no ha estat còmode per a ningú" i ha alertat que després de la seva destitució els independentistes acabin posant "un dels seus". Per això ha proposat la supressió de la segona volta en la designació del càrrec, que, segons ell, permetria que "una majoria absoluta independentista pogués escollir un director antifrau", per fer una única votació amb una "majoria més reforçada".

Marta Rovira, contra PP, PSOE i C's per "impedir" la compareixença del ministre al Congrés

El següent en intervenir ha estat el diputat de la CUP, Benet Salellas, que ha assegurat que hauria calgut que els Mossos haguessin intervingut l'OAC per evitar la destrucció de proves contra De Alfonso. "No n'hi ha prou en anar a la Fiscalia en un cas que s'ha demostrat que la Fiscalia esta en el ajo", ha reblat. Salellas ha acabat la seva intervenció alertant que seria "un frau" que De Alfonso tornés a exercir com a jutge.

Finalment, la intervenció que ha aixecat més polseguera a la cambra catalana ha estat la de la diputada de Junts pel Sí, Marta Rovira, que ha carregat contra PP, PSOE i C's per haver "impedint" la compareixença del ministre de l'Interior a les Corts espanyoles. Rovira també ha considerat que De Alfonso ha fet un "ús partidista i polític" de la institució que dirigia per "perseguir i destruir determinats plantejaments polítics".  

El Parlament va iniciar el procés la setmana passada

El Parlament va iniciar la setmana passada el procés per destituir Daniel de Alfonso. Tots els grups menys el PP van demanar a la mesa de la cambra catalana revocar-lo i l'endemà es va fer el mateix procediment a la comissió d'Afers Institucionals, on el director de l'Oficina Antifrau va comparèixer i va desafiar els diputats assegurant que s'havia reunit amb tots els partits. Només el Parlament el pot destituir, ja que va ser la cambra la que el va elegir per una àmplia majoria el 2011.
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'