✎ PREACORD DE FULL DE RUTA UNITARI - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ PREACORD DE FULL DE RUTA UNITARI

Publicat per Símbols Catalans en 27S2015 · 30/3/2015 21:36:04
Tags: OntotComençaTotComença27SDiada201527SEstempreparatsDUICatalunyaIndependència

CDC i ERC signen un preacord per a la proclamació de la independència


Juntament amb ANC, AMI i Òmnium · Mantenen converses amb la CUP · EUiA se'n desmarca

El preacord de full de ruta unitari del procés sobiranista a què es va arribar fa uns dies s'ha formalitzat avui. Representants de CDC-Reagrupament, ERC, ANC, AMI i Òmnium Cultural han signat el document que preveu la culminació del procés en un període maxim de divuit mesos. El preacord es convertirà en acord en el moment que el President de la Generalitat, Artur Mas, convoqui les eleccions del 27 de setembre i els partits polítics que hi concorrin l’incorporin en el seu programa electoral.

Els signants del document mantenen converses amb la CUP per ampliar i construir un espai comú referent al procés constituent; de la mateixa manera, MES-Moviment d’Esquerres ha expressat que acabarà de fixar la seva posició en el Consell Polític que durà a terme el proper 17 d’abril.

Segons l'acord, en cas d'obtenir una majoria independentista en les eleccions del 27 de setembre, que són qualificades de plebiscitàries, els signants es comprometen a culminar el procés fins a la proclamació de la independència en un termini màxim d'un any i mig des del 27-S.

Si bé la incorporació de MES-Moviment d'Esquerres es pot donar gairebé per feta, i que la negociació amb la CUP és oberta, en canvi EUiA no se sumarà pas a aquest full de ruta. En declaracions a l'ACN, el coordinador general de la formació, Joan Josep Nuet, ha qualificat el nou full de ruta de 'ganivetada per l'esquena' a la Taula de Partits per l'Estat Propi. 'No participarem en un full de ruta dissenyat pels interessos electorals de CiU i ERC. Avui es pot dir que el procés ha mort. L'han matat CDC i ERC', ha assenyalat. El líder d'EUiA s'ha mostrat especialment decebut amb ERC. 'No vaig tenir mai cap dubte que CiU era en el procés per les seves pors electorals, però tenia dubtes amb ERC', ha explicat. Per a Nuet, la signatura d'aquest divendres 'és un error històric'.

Reproduïm a continuació el document íntegre:

"FULL DE RUTA  UNITARI  DEL PROCÉS SOBIRANISTA  CATALÀ

Aquest full de ruta pretén aplegar les organitzacions sobiranistes  que comparteixen l’objectiu que Catalunya iniciï un procés de transició democràtica perquè esdevingui un estat independent si així ho vol la majoria de la ciutadania.

A.   ELECCIONS PLEBISCITARIES

Les eleccions del 27 de setembre, que tindran caràcter plebiscitari, serviran com a mecanisme legal per a conèixer la voluntat del poble català sobre el seu futur polític substituint el referèndum que es va impedir realitzar. D'aquesta manera el resultat serà de lectura fàcil i inequívoca per a tothom, dins i fora de Catalunya, i en permetrà l'exercici del mandat corresponent.

Els programes de les candidatures sobiranistes han de deixar clar, com a punt primer i destacat, que votar-les suposa un pronunciament  favorable a la  independència de Catalunya.

L'eix nacional i social són indestriables; per tant, cal fer una aposta decidida per a la recuperació de l’estat social, especialment en educació, sanitat i pensions, com a drets socials i serveis públics essencials.

És imprescindible expressar una voluntat inequívoca de regeneració democràtica, transparència, retiment de comptes, participació ciutadana i lluita contra la corrupció.B.   DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS

Elaboració d’un projecte de text constitucional en el termini aproximat de 10 mesos, mitjançant un mecanisme participatiu que permeti aplegar més voluntats al projecte a través d’un procés constituent obert en què hi tinguin participació directa els ciutadans (Convenció Constitucional Catalana) i supeditat a un referèndum posterior.

Creació i posada en funcionament de les estructures necessàries del nou estat: hisenda pròpia, seguretat social, transitorietat legal, acció exterior, transició d’infraestructures estratègiques, serveis socials i de salut, proveïment energètic, seguretat...

Exercici dels actes de sobirania necessaris per a construir el nou país.

Recollint el mandat de les eleccions, declaració sobiranista inicial, com a anunci i inici del procés cap a la proclamació del nou Estat, o República catalana, segons els terminis i condicions explicitats en aquest full de ruta. El procés de transició democràtica no quedaria en cap cas supeditat a la vigència jurídica o a eventuals impugnacions d’aquesta declaració.

El procés de transició nacional cap a la proclamació d'un nou estat o República catalana, que s'iniciarà amb les eleccions del 27 de setembre, culminarà en un període màxim de 18 mesos.C.   RELACIONS INSTITUCIONALS

Inici de negociacions amb l’Estat espanyol de les noves condicions: repartiment d’actius i passius, relacions entre els nous estats.

Obertura de negociacions amb les instàncies internacionals per al reconeixement  i admissió del nou estat.

Mantenir una actitud expectant respecte l'alternativa d'un referèndum vinculant per part de l'Estat espanyol sobre la independència de Catalunya.D.   CULMINACIÓ DEL PROCÉS

Al final d'aquest procés se celebrarà un referèndum vinculant sobre el text constitucional que culminarà l’exercici del mandat democràtic a favor de la constitució del nou Estat català. El resultat positiu d'aquest referèndum permetrà la proclamació de la independència.

Elecció del nou Parlament ja en el nou marc constitucional.

A partir d’aquest moment, negociar les noves formes de relació amb l’Estat espanyol i la Unió Europea.


Barcelona, 30 de març de 2015


Convergència Democràtica de Catalunya - Reagrupament Independentista

Josep Rull i Andreu // Rut Carandell i Rieradevall        


Esquerra Republicana de Catalunya

Marta Rovira i Vergés        


Assemblea Nacional Catalana

Carme Forcadell i Lluís            


Associació de Municipis per la Independència

Josep Maria Roigé i Rafel // Josep Andreu i Domingo                 


Òmnium Cultural

Muriel Casals i Couturier
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'