✎ Primer esbós del rumb cap a la independència - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ Primer esbós del rumb cap a la independència

Publicat per Símbols Catalans en 27S2015 · 14/3/2015 17:58:54
Tags: OntotComençaTotComença27SDiada201527SEstempreparatsDUICatalunyaIndependència

CDC, ERC, EUiA, MES, AMI, ANC i Òmnium arriben a un principi d'acord que preveu una declaració del Parlament per iniciar el procés cap a un nou estat.

El camí cap a la independència comença a tenir el rumb dibuixat. Els partits i entitats de la taula de les forces polítiques i socials per a l'estat propi han arribat a un principi d'acord en relació al full de ruta cap a un estat propi. Les bases de l'acord estableixen que, si les forces sobiranistes obtenen la majoria en les eleccions del 27-S, es farà una declaració solemne del parlament per a emprendre el procés cap a la constitució d'un nou estat i es desplegaran els mecanismes de transició nacional i de les estructures d'estat.

En la reunió d'ahir al vespre, hi eren presents CDC, ERC, EUiA, Reagrupament, MES-Moviment d’Esquerres, Associació de Municipis per la Independència, Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. Iniciativa va decidir deixar d'assistir a les reunions el mes passat arran de l'acord entre CiU i ERC per a les eleccions del 27-S; també la CUP ha suspès la seva presència a aquestes reunions fins que no tingui enllestit el seu propi de ruta, la setmana vinent.

Segons el comunicat de les entitats que van arribar ahir a aquest principi d'acord, estructuren en quatre fases l'endemà del 27-S si guanya la independència:

«1. Declaració solemne del Parlament de Catalunya de l’inici del procés que ens ha de dur a la constitució del nou Estat o República catalana.
2. Iniciació del procés constituent.
3. Desplegament dels mecanismes de transició nacional i de les estructures d’Estat.
4. Culminació democràtica del procés per part del poble de Catalunya.»

Estableixen que les eleccions del 27 de setembre han de servir de mecanisme legal per a conèixer la voluntat del poble català sobre el seu futur polític. La taula també s'ha marcat l'objectiu de signar el manifest a final d'aquest mes de març 'amb la voluntat que sigui un punt de partida obert perquè s’hi puguin integrar altres forces polítiques i socials'. Segons fonts dels signants, el document és genèric perquè, d'aquesta manera, sigui més fàcil que altres forces s'hi acabin afegint, com són ICV, Unió i la CUP.

El principi d'acord a què es va arribar ahir no especifica el termini temporal de les diferents fases ni tampoc concreta si l'inici del procés constituent inclou una negociació amb el govern espanyol.

Rull: 'L'acord dóna esperança'


El coordinador de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Josep Rull, es va mostrar molt content del resultat de la reunió. Així, el 'principi d'acord' al que han arribat des de la taula de les forces polítiques i socials per a l'estat propi deixa als convergents 'realment contents' perquè, segons Rull, 'consolida una posició sólida i dóna confiança i esperança a la gent d'aquest país'.

EUiA nega haver signat cap acord


Per la seva banda, EUiA ha volgut deixar clar en un comunicat que no ha signat cap acord i anuncia que portarà la feina resultant de la taula de partits als seus òrgans de direcció 'per decidir si signa o no' els documents sobre el full de ruta. També diu que té un 'gran interès a saber les opinions i aportacions dels documents que puguin existir de la CUP i d’ICV, absents en la reunió d’aquest divendres'.
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'