✎LA SOLUCIÓ AL CONFLICTE CATALÀ DEPENDRÀ D'EUROPA, Segons Krls Puigdemont - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎LA SOLUCIÓ AL CONFLICTE CATALÀ DEPENDRÀ D'EUROPA, Segons Krls Puigdemont

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 12/5/2016 20:46:16
Tags: #SomRepublica#EstatCatala

Puigdemont augura que la resposta al conflicte català vindrà d'Europa
El president de la Generalitat admet que la via unilateral "conté elements negatius" i insisteix que acceptaria un referèndum però no el promourà

El cap de l'executiu català pronuncia una conferència al prestigiós "think tank" d'afers internacionals Chatham HouseCarles Puigdemont ha augurat aquest dijous des de Londres que la resposta al conflicte català no vindrà del Regne Unit, com va passar en el cas d'Escòcia, sinó que haurà d'intervenir Europa "per la incompareixença de l'estat espanyol". En una conferència al prestigiós think tank d'afers internacionals Chatham House, el president de la Generalitat ha defensat que Catalunya sempre ha intentat la via dialogada per davant de la unilateral, que "conté elements negatius".

En aquest sentit, ha assegurat que acceptarien la celebració d'un referèndum acordat amb l'Estat, però no el promouran, perquè "no té sentit reiterar indefinidament el que s'ha intentat per activa i per passiva sense èxit". Puigdemont ha reconegut que el resultat del 27-S és "ajustat" i que cal una majoria més àmplia i una nova "pantalla democràtica".

Puigdemont ha pronunciat la conferència Traçant el camí cap a la independència de Catalunya a la seu del segon think tank més influent del món, segons la revista Foreign Policy i el rànquing de la Universitat de Pennsylvania. Fundada el 1920, la Chatham House, oficialment es diu The Royal Institute of International Affairs.

També ha remarcat el caràcter democràtic del moviment sobiranista, i ha qüestionat "qui té por de la democràcia i que els ciutadans s'expressin i decideixin". "Algú que s'oposa a aquest exercici de radicalitat democràtica és realment un demòcrata?", s'ha preguntat.

Cal una majoria més àmplia i una nova pantalla democràtica

El president de la Generalitat ha reconegut que el resultat del passat 27-S va ser "ajustat i no té l'amplitud" que li hauria agradat al sobiranisme, tot i que ha assenyalat que l'independentisme va guanyar les eleccions. En aquest sentit, ha constatat que "caldrà una majoria que haurà de ser més àmplia" per culminar el procés i proclamar la independència en un termini aproximat de 18 mesos.

Ara bé, això no passarà, ha dit, sense una nova votació. "No farem el pas definitiu sense una pantalla de validació democràtica", ha indicat, apuntant un full de ruta que passa per construir les estructures d'estat, unes eleccions constituents i avançar llavors definitivament cap a la proclamació de la independència.

Prèviament, Puigdemont ha desgranat els orígens del procés, des de la sentència del TC sobre l'Estatut fins al moment actual, passant pel pacte fiscal i la consulta del 9-N. És una "revolució tranquil·la", ha dit, "feta amb vestit i corbata i amb samarreta, on hi participen ciutadania i institucions, classes populars, mitjanes i empresaris del país".

Abans de pronunciar la conferència, el president català ha estat rebut pel director de la Chatham House, Robin Niblett, i pel secretari general del Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), Albert Royo, que organitza l'acte. Ha presentat Puigdemont la directora adjunta de l'Institut Europeu de l'University College London (UCL), Uta Staiger.
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'