✎ SENSE COMPROMIS PER RESPECTAR LA LLEI DE POBRESA ENERGÈTICA - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ SENSE COMPROMIS PER RESPECTAR LA LLEI DE POBRESA ENERGÈTICA

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 28/4/2016 20:04:39
Tags: SomRepublicaEstatCatala

El govern espanyol tampoc es compromet a respectar la Llei de pobresa energètica


El govern espanyol continua sense comprometre's a respectar la Llei de pobresa energètica després de la reunió entre Oriol Junqueras i Soraya Sáenz de Santamaría. De fet, l'executiu de Mariano Rajoy en funcions abordarà en el consell de ministres d'aquest divendres si la porta al Tribunal Constitucional. En aquest sentit el vicepresident català tot just ha sortit amb el compromís de la seva homòloga espanyola de tenir en compte la petició catalana de cara a la decisió que han de prendre demà.

Amb relació a la llei de pobresa energètica, Sáenz de Santamaría ha remarcat que no es tracta d'un "assumpte de contingut, sinó de competències". És per això, ha dit, que l'executiu de Rajoy se centrarà a analitzar si aquesta decisió pot ser adoptada per "un parlament autonòmic" o no.

Junqueras i Sáenz de Santamaría s'han reunit aquest migdia a La Moncloa. La trobada entre vicepresidents era l'únic acord de la trobada de la setmana passada entre Carles Puigdemont i Mariano Rajoy. Ha arribat l'endemà que el el Tribunal Constitucional tombés l'impost català a les nuclears i que transcendís que l'executiu espanyol no presentaria recurs contra la Llei de l'ICF.El vicepresident català ha qualificat la reunió de "molt cordial" però al mateix temps de "molt difícil". I és que, si més no públicament, no ha anunciat cap acord concret. En la petició de convocar la Junta de Seguretat, pendent des de fa set anys, ha arrencat el compromís de fer una reunió entre el ministre i el conseller d'Interior per desencallar-ho.

Respecte al procés sobiranista, com s'esperava, no hi ha hagut cap acostament. Junqueras ha ironitzat sobre l'allunyament de les posicions d'ambdues parts: "Jo continuo sent independentista i ella continua sense ser-ho". En aquest sentit el vicepresident català li ha volgut recordar que el Govern actuarà en funció del mandat de les urnes del 27-S.

Consell de Política Fiscal i Financera

Oriol Junqueras també serà aquesta tarda al Consell de Política Fiscal i Financera. El vicepresident del Govern ha insistit en denunciar "l'injust objectiu de dèficit" del 0,7%. Considera que està a "anys llum" del sostre que defensa el Govern, "més enllà" de l'1,2%, en base a les recomanacions europees. El vicepresident va recordar que l’Airef també rebutja per Catalunya aquest 0,7% i fixa l’objectiu en l’1%.
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'