✎ MAS-COLELL: 'ENS DEMANEN QUE REDUÏM LA DESPESA EN COM A MÍNIM 1.500 MILIONS, I NO HO PENSEM FER - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ MAS-COLELL: 'ENS DEMANEN QUE REDUÏM LA DESPESA EN COM A MÍNIM 1.500 MILIONS, I NO HO PENSEM FER

Publicat per Símbols Catalans en 27S2015 · 30/7/2015 19:02:57
Tags: #AnemJunts#MarxemJa#Independència#27S2015#RepublicaCatalana

El conseller assegura que "tothom sap" que l'objectiu de dèficit del 0,3% al 2016 per a les comunitats "no es complirà"

Montoro troba «xocant» que Mas-Colell digui que Catalunya no pensa reduir la despesa

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha rebutjat aquest dimecres l'objectiu de dèficit del 0,3% per a les autonomies al 2016 que s'ha aprovat al Consell de Política Fiscal i Financera, i ha assegurat que la Generalitat no està disposada a dur a terme la retallada necessària per fer-lo realitat. "Se'ns està demanant que reduïm la nostra despesa en com a mínim 1.500 milions d'euros, i no ho pensem fer perquè no volem deteriorar els serveis públics a Catalunya", ha sentenciat.

En declaracions a la sortida de la reunió que han celebrat a Madrid els territoris i el Ministeri d'Hisenda, Mas-Colell ha recordat que l'objectiu de dèficit del 0,3% per als territoris és una dècima part del que l'Estat s'assigna a ell mateix per a l'any vinent. "És totalment irreal i tothom sap que globalment no es complirà", ha sentenciat. Per aquest motiu s'ha preguntat "perquè el govern espanyol insisteix en posar objectius de dèficit que des del primer dia sap que no es compliran".

En aquest marc, ha assegurat que aquest dimecres per primera vegada els territoris han tingut accés a la informació sobre les bestretes i liquidacions que rebran al 2016 (prop de 2.000 milions en el cas de Catalunya) així com sobre l'objectiu de dèficit del 0,3%. Tot plegat, segons ha indicat, implica que la Generalitat ha de reduir la despesa de manera dràstica cosa que no està disposada a fer.

"Caldrà fer alguna cosa"

"Amb els ingressos que ens donen i l'exigència del 0,3% ens estan demanant que reduïm la nostra despesa com a mínim 1.500 milions d'euros. No ho pensem fer. Per tant, caldrà fer alguna cosa", ha sentenciat. Segons el conseller, això vol dir que "continuarem batallant".

Preguntat sobre com ho vehicularà, Mas-Colell ha assegurat que la Generalitat mantindrà la línia actual. "Cada dia batallem, demanem, exigim, i ens diuen que no, i l'endemà hi tornem, i a vegades ho fem amb un somriure i a vegades amb contundència, i en general a Catalunya ens estem movent amb molta contundència", ha sentenciat.

"No prenem per definitiu el 0,3%"

Segons el conseller, en aquest escenari la Generalitat "no pren per definitiu" l'objectiu de dèficit aprovat aquest dimecres. "La nostra postura és que estem al mes de juliol, queden molts mesos i han de passar moltes coses, i no prenem per definitiu el 0,3% perquè no es pot tenir simultàniament els ingressos que diuen que tindrem, el 0,3% i la despesa: una de les tres coses no s pot mantenir, i pensem que ha de ser el 0,3%".

Mas-Colell també ha criticat durament que el Ministeri hagi acabat fent ús del seu vot de qualitat al sí del Consell de Política Fiscal i Financera per evitar que aquest organisme encarregués un estudi a l'Autoritat Fiscal Independent (Airef) sobre el repartiment del dèficit entre comunitats i administració central. Ho demanaven la majoria dels terrotirs (10 contra 6) però Montoro ha imposat el seu criteri en contra.
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'