✎ MAS SIGNARÀ EL DECRET DE CONVOCATÒRIA DEL 27S A LES NOU DEL VESPRE - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ MAS SIGNARÀ EL DECRET DE CONVOCATÒRIA DEL 27S A LES NOU DEL VESPRE

Publicat per Símbols Catalans en 27S2015 · 3/8/2015 20:04:28
Tags: #FemVia#AnemJunts#MarxemJa#Independència#27S2015#RepublicaCatalana


El president de la Generalitat, Artur Mas, signarà a les nou del vespre el decret de dissolució del Parlament de Catalunya i de convocatòria d’eleccions per al 27 de setembre. El decret entrarà en vigor demà, amb la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.L’acte de signatura, que es farà al Saló Mare de Déu de Montserrat del Palau de la Generalitat, s’iniciarà amb la lectura del decret per part del secretari de govern, Jordi Baiget. Tot seguit, el president firmarà la convocatòria electoral. A l’acte també hi assistiran la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la vice-presidenta del govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs. A continuació, Mas farà una declaració institucional des del Pati dels Tarongers.

La convocatòria es farà sense fer referència al caràcter plebiscitari perquè el govern espanyol no la impugni. Mas va explicar la setmana passada que el 27-S seria ‘inatacable legalment’, però va afegir que políticament seria un plebiscit. El president va explicar que convocaria les eleccions ‘d’acord amb la normativa’, però que en clau política els vots es comptarien com un sí o un no a la independència.

A partir de la convocatòria de les eleccions, que s’ha de fer cinquanta-quatre dies abans del dia de la votació, el 27 de setembre, es desencadena un calendari electoral pautat per la llei orgànica del règim electoral general espanyola.

Calendari

Entre el 5 i el 15 d’agost els partits que vulguin formar coalicions ho hauran de comunicar a les juntes electorals. La presentació de les candidatures es farà entre el 19 i el 24 d’agost i el dia 26 d’agost el Diari Oficial de la Generalitat publicarà les llistes presentades. Aleshores s’obrirà un període breu d’al·legacions i correcció d’errades i el 31 d’agost es proclamaran les candidatures i les llistes definitives. El sorteig per a la formació de les meses electorals es farà entre el 29 d’agost i el 2 de setembre. Del 22 al 26 de setembre es prohibirà de difondre sondatges electorals.

El 27 de setembre es farà la votació després del dia de reflexió. El vespre mateix de la jornada electoral es farà el recompte dels vots. La proclamació definitiva i oficial dels electes al Parlament de Catalunya serà el 4 d’octubre. La constitució del nou parlament es podrà fer entre el 28 de setembre i el 26 d’octubre.

Dos blocs: sí o no

El plebiscit en forma d’eleccions ha obligat els partits a definir-se sobre la creació d’un estat independent català. El bloc del sí el configuren la coalició Junts pel Sí —amb CDC, ERC, Demòcrates, Moviment d’Esquerres i Avancem, i amb el suport d’ANC i Òmnium— i la candidatura de la CUP – Crida Constituent. Al bloc del no hi haurà les llistes del PSC, PP i Ciutadans. Amb una posició indefinida i amb elements de tots dos blocs hi haurà Unió Democràtica i la coalició Catalunya Sí que es Pot —que aplega Podem i ICV-EUiA, finalment sense el Procés Constituent de Teresa Forcades i Arcadi Oliveres.
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'