✎"...ARGUMENTS, DIÀLEG, COMPRENSIÓ I ESTIMA CAP A TOTHOM..." - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎"...ARGUMENTS, DIÀLEG, COMPRENSIÓ I ESTIMA CAP A TOTHOM..."

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 23/4/2016 13:58:22
Tags: SomRepublicaEstatCatala

Puigdemont crida a fer-se respectar davant els «molts dracs ferotges»
El president de la Generalitat remarca que cal defensar la llengua catalana amb "arguments, diàleg, comprensió i estima cap a tothom"


"Sant Jordi serveix per reivindicar la llengua i la cultura catalanes, també per fer-nos sentir i respectar davant dels dracs ferotges, que n'hi ha i molts, i que ens volen tenallar". Així s'ha expressat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el seu primer missatge amb motiu de la diada de Sant Jordi. Puigdemont ha remarcat que cal defensar la llengua catalana, però ha demanat fer-ho "amb arguments, diàleg, comprensió i estima cap a tothom".

El president ha apuntat també que "pocs països del món tenen la sort" de tenir una festa com la de Sant Jordi, "on tothom és benvingut" i que "representa Catalunya com a poble davant els ulls del món". "Hem de saber aprofitar l'oportunitat i mostrar-nos com som, lluny d'estereotips i clixés sovint fets amb mala fe", ha assenyalat. També ha aprofitat el seu missatge per demanar als ciutadans que siguin solidaris amb les persones refugiades que arriben fugint de la guerra.

Puigdemont s'ha adreçat als ciutadans en el seu primer missatge de Sant Jordi com a president per convidar-los a deixar-se emportar "per l'encís que desprenen els llibres i les roses", a "passejar, ramblejar, preguntar per autors o llibres i escollir la rosa que regalaran a la persona estimada". Però també ha remarcat que Sant Jordi "serveix per reivindicar la llengua i la cultura catalanes". Ara bé, ha apel·lat a fer-ho "des del diàleg, la comprensió i l'estima cap a tothom", i sempre "amb arguments i propostes".

El president també ha animat els catalans a tenir presents les persones que ho passen malament, i ha fet especial menció a aquelles que "arriben fugint de guerres o de situacions d'injustícia". Puigdemont ha demanat als ciutadans que exerceixin la solidaritat més que mai "amb aquells que truquen a les portes d'Europa buscant una vida millor".

També ha destacat la projecció internacional d'aquesta jornada, que situa Catalunya "com a poble davant els ulls del món". "És una diada que ens surt de l'ànima, viscuda, sentida i gens imposada i que, ateses les seves bondats, s'ha anat introduint més enllà de Catalunya. Si fins ara compartíem el patró amb països llunyans i també propers, també ens podem sentir cofois que aquesta festa s'ha internacionalitzat i se celebra en molts llocs del món", ha conclòs.

Puigdemont també ha aprofitat per recordar que enguany es commemora l'any Llull amb motiu del setè centenari de la mort de Ramon Llull, "màxim exponent de la cultura i el pensament a Europa" i la figura "més destacada" de la literatura catalana.
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'