✎ EL PARLAMENT IRLANDÈS ESCOLTA AL GOVERN SOBRE EL PROCÉS D'INDEPENDÈNCIA - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ EL PARLAMENT IRLANDÈS ESCOLTA AL GOVERN SOBRE EL PROCÉS D'INDEPENDÈNCIA

Publicat per Símbols Catalans en 27S2015 · 7/7/2015 22:06:39
Tags: #MarxemJa#Independència#27S2015#RepublicaCatalana

Els parlamentaris admeten que el 27-S podria esdevenir el mandat democràtic per la independènciaDinamarca va trencar el mur diplomàtic espanyol, i ara Irlanda l'ha esquerdat una mica més. Avui a la tarda l'Oireachtas', el parlament irlandès, ha rebut una delegació de la Generalitat de Catalunya per tenir informació de primera mà sobre el procés d'independència. El secretari d'Afers Exteriors i de la UE, Roger Albinyana; el secretari general del Diplocat, Albert Royo, i el delegat de la Generalitat a Londres, Josep Suárez, han comparegut en una sala del parlament, en una sessió a porta tancada, per parlar del procés a membres de les dues cambres, del 'Dáil' (cambra baixa) i del 'Seanad' (senat), de pràcticament tots els colors polítics.

Fou el president de la comissió d'Afers Europeus del parlament irlandès, el laborista Dominic Hannigan (el partit Laborista forma part de l'actual coalició de govern), qui va convidar la Generalitat a explicar el procés als diputats i senadors de la cambra.

Durant la sessió, Roger Albinyana ha fet una valoració política sobre las situació actual i sobre què pot passar el 27-S i més enllà. I Albert Royo ha recordat la temptativa des de Catalunya d'un nou estatut d'autonomia, frustrada pel Tribunal Constitucional espanyol, i de les grans mobilitzacions ciutadans, de l'intent de negociar un referèndum amb l'estat espanyol i de la convocatòria del 27-S en clau d'eleccions plebiscitàries. 'Hi ha molt d'interès a saber què passa a Catalunya amb el procés d'independència. I difícilment hi haurà cap pronunciament públic fins que no hi hagi un mandat democràtic, que podria venir després de les eleccions plebiscitàries', ha dit Royo a VilaWeb.

Després de l'exposició, han tingut reunions bilaterals amb representants de tots els partits que hi ha en l'arc parlamentari irlandès, i els han fet saber que el 27-S podria arribar el mandat democràtic per la independència que faria que tant el parlament irlandès com altres parlaments europeus fessin pronunciaments públics sobre la secessió de Catalunya. 'La proposta de la llista cívica reforçaria aquest caràcter plebiscitari, ens han dit.  És clau que el mandat sigui percebut com a tal. Una llista així es veuria com un element que legitimaria la interpretació plebiscitària', ha dit Royo, que ha apuntat que els parlamentaris irlandesos valoren també el fet que la votació del 27-S quedi emmarcada dins de la legalitat espanyola.

I ha afegit que els parlamentaris irlandesos 'entenen perfectament què són unes eleccions plebiscitàries'. En efecte, les eleccions britàniques del 1918 els partits irlandesos van ser convertides en un plebiscit de facto sobre la independència, i els diputats electes no van prendre l'acta a Westminster, sinó que va anar a Dublin a constituir el primer parlament irlandès.
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'