✎ "EN ELS PROPERS MESOS SE'LS GIRA FEINA" DIU CARLES PUIGDEMONT AL COS CONSULAR - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ "EN ELS PROPERS MESOS SE'LS GIRA FEINA" DIU CARLES PUIGDEMONT AL COS CONSULAR

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 11/2/2016 19:45:14
Tags: #SomRepublica#EstatCatala

El president de la Generalitat diu que Barcelona serà aviat capital d’un nou estat

"Volem seguir contribuint a la millor Europa com un estat independent”, ha dit el president Carles Puigdemont al cos consular present a Barcelona en la recepció que ha tingut lloc aquesta tarda al Palau de la Generalitat. Puigdemont ha recordat que Barcelona “és la tercera ciutat del món que encara no és capital d’un estat que té més representants consulars”. Per afegir tot seguit que espera que això s’incrementi quan “d’aquí a uns mesos sigui la capital d’un nou estat”. “Se’ls ha girat feina en els mesos vinents”, ha dit.

Puigdemont, en un discurs on ha alternat català i castellà, ha elogiat la feina dels diplomàtics, imprescindible per informar sobre la realitat catalana als seus països. El president ha declarat que “vostès saben què representa aquest palau” i ha demanat rigor a l’hora de trametre la informació. “Barcelona no és ciutat ordinària, Catalunya no és un país ordinari i el moment que vivim és extraordinari”, ha assegurat. El president ha subratllat la importància de Catalunya en l’economia del sud de la Mediterrània, com el fet que rep tres cops més turistes en proporció a la seva població.Abans, ha intervingut Raül Romeva, conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, qui ha recordat que la població de Catalunya és el 16% de la de l’estat espanyol, i el 19% del seu PIB. Romeva ha destacat la seguretat jurídica i el diàleg com a valors troncals de la política del Govern. Per afirmar que “volem un nou encaix en el si de la Unió Europea”, tot reclamant encara més complicitats de les que ja té Catalunya.

Juan Alfredo Buffa, cònsol del Paraguai i degà del cos consular, ha intervingut per destacar la importància de Barcelona com a ciutat seu de delegacions diplomàtiques, cosa que la converteix en una plataforma magnífica com a lloc d’intercanvi i connexions de tot ordre. Una cosa està clara de la recepció d’avui: el Govern català era conscient de l’oportunitat que tenia per fer enviar els seus missatges a les cancelleries europees.

Diplocat, tres anys d’èxit

La política catalana ha viscut, des de les eleccions del 27-S, tres mesos de bloqueig, ja superats. Però això no ha afectat la diplomàcia catalana. Diplocat és un consorci públic-privat que ha continuat fent la tasca que du a terme des de fa prop de tres anys. El seu secretari general, Albert Royo, ho explica a NacióDigital: “Hem desenvolupat una estratègia triangular: acadèmica, en premsa i parlamentària”.

En el pla acadèmic, Royo assenyala que “hem accedit a les principals universitats i "think-tanks" d'Europa i els Estats Units per explicar la realitat catalana, convidant els millors analistes a seguir el procés. Hi ha un argument fort que incideix en els interlocutors. En el segle XX, s’ha passat d’una cinquantena d’Estats independents a prop de dos-cents. Molts d’aquests estats han nascut de forma traumàtica. Catalunya és un cas exemplar de procés sobiranista civil i democràtic”.

Pel que fa a la presència del cas català en la premsa estrangera, Albert Royo explica que “en poc més de dos anys, hem aconseguit inserir uns seixanta articles del president i de responsables polítics en els mitjans més prestigiosos del món, com Le Monde, The Guardian, The New York Times o Frankfurter Allgemeine.
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'