✎ EL GOVERN ESPANYOL BRANDA LA SUSPENSIÓ DE L'AUTONOMIA - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ EL GOVERN ESPANYOL BRANDA LA SUSPENSIÓ DE L'AUTONOMIA

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 17/10/2015 13:55:07
Tags: #RepúblicaCatalana#Independència#CatalunyaLliure

La vice-presidenta Sáenz de Santamaría recorda l'article 155 de la constitució espanyola


El resultat de les eleccions del 27-S amb el resultat d’una majoria sobiranista al Parlament de Catalunya, les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP i el suport que han rebut el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, l’ex-vice-presidenta, Joana Ortega i la consellera Irene Rigau han irritat al govern espanyol.

El govern espanyol ha elevat el to de l’amenaça contra l’aspiració sobiranista de Catalunya i ho ha fet per recordar l’article 155 de la constitució espanyola que fa referència a la suspensió de l’autonomia. La vice-presidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha estat l’encarregada d’enviar aquest missatge al govern català.

En aquest sentit, en la roda de premsa d’ahir després del consell de ministre va assegurar que malgrat que les corts es dissolen el 26 d’octubre i la constitució diu que per aplicar l’article 155 cal una majoria absoluta del senat, es pot aprovar igualment utilitzant només la diputació permanent de la cambra alta.

La vice-presidenta espanyola va fer aquestes declaracions després de les declaracions de Catalá, que va apuntar també a aquesta possibilitat en una entrevista a Onda Cero. ‘Això no és una qüestió ni del ministre ni del govern [espanyol], sinó de la constitució, que assenyala que tothom ha de respectar la constitució i vetllar pels interessos generals’, va dir Sáenz de Santamaría.

Tot plegat, després d’una setmana que ha estat marcada per les declaracions com a encausats de Mas, Ortega i Rigau, per la convocatòria del 9-N. Unes compareixences judicials que van provocar concentracions de les entitats sobiranistes per donar-ls-hi suport a l’entrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La Comissió Permanent de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va reaccionar amb un comunicat insòlit en què qualificava d‘‘inadmissible’ que ‘representants públics amb funcions de govern’ participin i encapçalin manifestacions i concentracions davant del Palau de Justícia.

La fiscalia general de l’estat espanyol també va fer pública una nota de premsa per manifestar el seu rebuig a la concentració en suport d’Artur Mas davant el TSJC, i avisar que farà ús dels mitjans legals de què disposa per preservar-la. ‘Són encara més censurables quan provenen de càrrecs públics que tenen el deure reforçat de respectar el sistem

a democràtic de divisió de poders’, va assenyalar en referència a les concentracions.
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'