✎ CREMA DE SANT JOSEP -CREMA CATALANA- - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ CREMA DE SANT JOSEP -CREMA CATALANA-

Publicat per Símbols Catalans en CUINA TRADICIONAL CATALANA · 14/3/2015 11:30:58
Tags: OntotComençaTotComença27SDiada201527SEstempreparatsDUICatalunyaIndependència

Atreviu-vos a preparar un dels postres mes internacionals que han sorgit de la cuina catalana: la CREMA CREMADA.


La crema catalana o crema de Sant Josep és una de les postres més tradicionals dels dies de festa major a Catalunya, sobretot a la primavera, que hi ha excedents d’ous. I com passa amb altres postres i dolços, els catalans associem les festes religioses o les diades amb la pastisseria. Així, tenim els brunyols o bunyols de Quaresma, els panellets per Tots Sants, els torrons per Nadal, la coca per Sant Joan... i la crema per Sant Josep. Com en el flam, la qualitat d’una bona crema rau en els seus productes: una llet de vaca saborosa acabada de munyir i pasteuritzada, uns ous de les gallines de pagès, alimentades amb blat de moro, i sucre i midó. Ara el que queda és que us poseu als fogons seguint els passos i consells de cuina que trobareu a continuació.


Ingredients
(4 persones):

Per a la crema
:
1/2 l. de llet
4 rovells d'ou
125 gr. de sucre
20 gr. de midó
Un tronquet de canyella
Una pell de llimona.
Una grapada de sucre per cremar-la.


Elaboració:

Es treu la pell d'una llimona, després de rentar-la bé. Es desfà el midó en mig got de llet freda. Se separen els quatre rovells de les clares.
Es fa arrencar el bull a la resta de llet i es treu del foc. En un cassó, es barregen els rovells i el sucre i es treballen bé; després, s'hi afegeix la llet, mentre es va remenant amb el batedor i l'altra llet amb el midó, passant-la pel colador.
Es posa el cassó al foc procurant que no arrenqui el bull i es continua batent fins que la crema sigui prou espessa. Es treu del foc, sense parar de batre-la fins al cap d'una bona estona. Llavors es posa en plats de postres o en cassoletes i es deixa refredar fins a temperatura ambient.
Una mica abans de servir-la, es posa la pala de cremar al foc, fins que sigui ben roent. S'ensucra bé la superfície de la crema i s'hi passa la pala lentament, per a que el sucre caramel·litzi. Si se'n fa de sobra, no es cremen les que quedaran, perquè el caramel es fon.


Et recomanem aquest excel·lent maridatge amb la nostra Crema Catalana:


Moscatell General Moragues       


O qualsevol dels caves i licors catalans que podràs trobar a la secció de begudes.





sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'