✎ LA CUP PRESSIONA PERQUÈ JUNTS PEL SI RENUNCIÏ A MAS - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ LA CUP PRESSIONA PERQUÈ JUNTS PEL SI RENUNCIÏ A MAS

Publicat per Símbols Catalans en REPUBLICA CATALANA · 21/12/2015 19:51:26
Tags: #SomRepublica#EstatCatala

EL secretariat de la CUP emet un comunicat després del resultat del 20-D

El secretariat de la CUP ha emès un comunicat així que s’han sabut els resultats de les eleccions espanyoles, en què l’independentisme ha perdut vots en relació amb el 27-S: ERC ha obtingut 9 diputats i Democràcia i Llibertat, 8. A Catalunya ha guanyat En Comú Podem, amb 12 diputats. ‘El resultats de les eleccions a Catalunya evidencia el viratge dels votants independentistes cap a l’esquerra’, diu el comunicat, en què la CUP emplaça Junts pel Sí a tancar la negociació per la investidura proposant un candidat alternatiu a Artur Mas. ‘Si l’oferta de Junts pel Sí varia en el sentit de proposar un president de consens, aquesta tindrà més possibilitats que sigui àmpliament acceptada per la militància i simpatitzants’, acaba dient el comunicat. El reproduïm íntegre tot seguit:

«Davant del resultat aquesta nit de les eleccions generals espanyoles, de de la CUP volem fer les següents reflexions:

—L’abstenció, l’aposta de la CUP respecte les eleccions espanyoles, ens reafirmava davant la necessitat de fer irreversible el mandat sorgit del passat 27 de setembre a Catalunya. Per contra, les diferents forces sobiranistes han continuat apostant per participar-hi i és per això que insistim que cap reforma amb l’estat és possible ni pot significar aturar el procés de ruptura sorgit a les passades eleccions catalanes.

—El resultats de les eleccions a Catalunya evidencia el viratge dels votants independentistes cap a l’esquerra. D’una banda, ERC s’ha situat com la primera força independentista, amb un resultat que triplica els resultats que van obtenir el 2011. D’altra banda, Democràcia i Llibertat (la fórmula amb què CDC ha concorregut a les eleccions) ha caigut dels 16 diputats que va obtenir als comicis estatals del 2011 als 8 actuals.

—El bon resultat obtingut per En Comú Podem significa un ampli suport a una força que ha defensat clarament la necessitat d’un referèndum per tal que la població catalana es pugui expressar lliurement a les urnes. No obstant, les forces del règim continuen tenint un pes molt important dins el Congrés espanyol i en aquest sentit l’únic camí possible és la unilateralitat per fer irreversible la construcció de la República catalana.

—El fet que les dues primeres forces en nombre de vots a Catalunya siguin En Comú Podem i ERC confirma un mapa electoral principatí protagonitzat per les formacions d’esquerres.Davant dels bons resultats de les formacions d’esquerres i progressistes independentistes i autodeterministes, la CUP emplaça Junts pel Sí a cloure el procés de converses que està mantenint amb la CUP-CC amb una oferta que inclogui una presidència alternativa que pugui generar un ampli consens i també a millorar la proposta en relació a pla de xoc. L’independentisme i el canvi social van de la mà, i només així aconseguirem sumar nous agents polítics i socials a la ruptura i al procés constituent.

D’altra banda, davant del suport obtingut per En Comú Podem, emplacem aquesta formació i també els seus companys de Catalunya sí que es Pot a sumar-se al procés constituent cap a la República Catalana.

Finalment, recordem que la CUP ha de valorar la proposta de Junts pel Sí en assemblea nacional el 27 de desembre. Si l’oferta de Junts pel Sí varia en el sentit de proposar un president de consens, aquesta tindrà més possibilitats que sigui àmpliament acceptada per la militància i simpatitzants.»
sense comentaris

Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'