10/2015 - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ EL TESTAMENT QUE VA PORTAR ELS BORBONS AL TRON D'ESPANYA ERA FALS

Publicat per Símbols Catalans en MONARQUIA · 30/10/2015 17:04:05
Tags: #JuntsPelSi#Catalunya#Parlament

Ho revela el llibre 'Secretum', dels autors italians Rita Monaldi i Francesco Sorti


Carles II de Castella va ser l'últim rei de la Casa d'Àustria abans que els Borbons aconseguissin la corona espanyola.
Els escriptors italians Rita Monaldi i Francesco Sorti són els autors d’una novel·la que ha fet un descobriment històric sobre la dinastia dels Borbons. ‘Secretum’ revela que el testament en el qual Carles II de Castella va nomenar hereu Felip d’Anjou és fals. Això voldria dir que l’entrada dels Borbons a la monarquia espanyola, fet que va ocasionar la guerra de Successió, parteix d’una il·legalitat que es podria invalidar.

Monaldi i Sorti basen l’afirmació en alguns articles inèdits i, sobretot, en l’opinió de dos experts grafòlegs italians. Tots dos conclouen que la signatura que Carles II va fer al testament és falsa perquè és totalment incompatible amb les condicions en què es trobava quan es va morir. Segons que expliquen, la signatura només l’hauria poguda fer una persona col·locada en posició vertical i, en canvi, el rei espanyol es trobava agonitzant al llit.

El llibre també explica que Carles II va nomenar successor el seu nebot, membre de la Casa d’Àustria. Però quan es va obrir el testament va esclatar la sorpresa. L’hereu era un altre i es deia Felip d’Anjou, de la Casa dels Borbons, que més tard coneixeríem amb el nom de Felip V. Així és com Espanya es va convertir en un satèl·lit de França. Aquest va ser l’origen de la guerra de Successió, que entre el 1707 i el 1715 va posar fi a les llibertats del nostre país.

Els autors diuen que el canvi que ha experimentat el món des d’aquest fet és enorme i que parteix d’un engany. ‘Tots els reis d’Espanya successors de Felip d’Anjou, inclòs Juan Carlos I i l’actual rei Felipe VI, no tenen legitimitat’, afirmen.


Font: www.vilaweb.cat
✎ UPyD PRESENTA UNA QUERELLA AL TSJC CONTRA CARME FORCADELL PER "SEDICIÓ"

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 29/10/2015 18:30:16
Tags: #JuntsPelSi#Catalunya#Parlament

El partit magenta també denuncia Jordi Turull, Marta Rovira, Anna Gabriel i Antonio Baños com a signants de la declaració independentista


UPyD ha presentat una querella al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra Carme Forcadell per "sedició". El partit espanyolista també ha denunciat Jordi Turull, Marta Rovira, Anna Gabriel i Antonio Baños com a signants de la proposta de declaració al Parlament per iniciar el procés d'independència.

La querella criminal d'UPyD es basa en dos elements. Per una banda, en el discurs de Forcadell després de ser elegida com a presidenta del Parlament pel fet d'haver assegurat, entre altres, que "ens constituïm en parlament sobirà" i instar a "iniciar un procés constituent". Per altra banda, afecta als portaveus i presidents dels grup parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP per haver presentat una proposta de declaració independentista. Consideren que els nou punts de la proposta són "contraris a la Constitució" però en el cas del setè s'ha de considerar com una "crida a la insurrecció popular".
La denúncia d'UPyD es podrà ampliar a la resta de membres de la mesa que facilitin que la proposta de declaració independentista es pugui tramitar.

Anna Gabriel "saluda" a UPyD

Tan bon punt ha transcendit la notícia, la diputada Anna Gabriel ha "saludat" irònicament UPyD a través de Twitter adjuntant un "meme" que fa dies que corre a la xarxa amb el lema: "Please. Tell me more".


✎ RAJOY AMENAÇA EL PARLAMENT CONTRA LA DECLARACIÓ INDEPENDENTISTA

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 27/10/2015 18:55:03
Tags: #JuntsPelSi#Catalunya#Parlament

Rajoy amenaça el parlament d’utilitzar ‘tots els mecanismes polítics i jurídics’ contra la declaració independentista


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha amenaçat el Parlament de Catalunya de fer servir ‘tots els mecanismes polítics i jurídics’ contra la declaració d’inici del procés cap a la independència que han acordat Junts pel Sí i la CUP i que previsiblement s’aprovarà en un ple extraordinari la setmana vinent. ‘No renunciarem a cap mecanisme jurídic i polític que ens atribueix la constitució i les lleis. No aconseguiran cap dels seus objectius’, ha dit.

Rajoy ha afegit: ‘És un acte de provocació de qui pretén saltar la llei perquè saben que la llei no els avala.’ I ha acabat així: ‘Mentre jo sigui president, Espanya continuarà essent una nació de ciutadans lliures i iguals. Tots estarem sotmesos a la llei i a les resolucions dels tribunals. Teniu davant un govern disposat a fer servir la llei.’

D’una altra banda, Rajoy i Pedro Sánchez, el dirigent del PSOE, han acordat de ‘mantenir una via directa de diàleg’ arran de la resolució presentada per Junts pel Sí i la CUP. Fonts del PSOE han explicat que Sánchez havia trucat al president espanyol i li havia fet una proposta de ‘llei, diàleg i política’.

✎ PROCLAMAR L'ESTAT CATALÀ, LLIURE I SOBIRÀ!!

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 26/10/2015 18:35:08
Tags: #JuntsPelSi#Catalunya#Parlament

Els diputats de Junts pel Sí es posen a disposició de les institucions ‘per a proclamar l’estat català, lliure i sobirà’


Els diputats de Junts pel Sí (JxSí) han expressat avui una promesa en presentar les credencials per recollir l’acta de diputat del Parlament abans de la sessió constitutiva. ‘Anuncio que resto a disposició del nou Parlament, del President i del Govern de la Generalitat de Catalunya per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar l’estat català lliure i sobirà’, diu el text que han entregat per escrit els parlamentaris. Al document, els diputats especifiquen que ‘per imperatiu legal’ prometen respectar la Constitució i l’Estatut d’autonomia de Catalunya. Alguns diputats han publicat a les xarxes socials una imatge del grup parlamentari que recull el text.
Són les paraules que han aportat els parlamentaris de Junts pel Sí en presentar les credencials i recollir l’acta de diputat abans de la sessió constitutiva de la cambra catalana aquest dilluns.

‘Prometo respectar la constitució i l’estatut d’autonomia de Catalunya, per imperatiu legal. I per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del nou Parlament, del President i del Govern de la Generalitat de Catalunya, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar l’Estat català lliure i sobirà’, diu el text.
✎ TENSIÓ ENTRE QUIM ARRUFAT I MARINA LLANSANA PER LA INVESTIDURA DE MAS

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 22/10/2015 18:34:28
Tags: #RepúblicaCatalana#Independència#CatalunyaLliure

Tensió entre Quim Arrufat i Marina Llansana per la investidura de Mas

L’ex-diputat de la CUP Quim Arrufat ha explicat avui que la posició de la formació quant a la investidura d’Artur Mas no ha canviat malgrat els escorcolls i detencions de la guàrdia civil a CDC ahir. N’ha parlat a la tertúlia de ‘El matí de Catalunya Ràdio’, acompanyat, entre més, de l’ex-diputada d’ERC Marina Llansana i l’ex-diputada del PSC Laia Bonet. Per Arrufat, les sospites de corrupció sobre Convergència han perjudicat la possibilitat de construir una majoria social més àmplia en favor de la independència. Durant la tertúlia, hi ha hagut tensió entre Arrufat i Llansana sobre la qüestió de la investidura de Mas.

Us oferim la transcripció d’un fragment del diàleg:

—Quim Arrufat [Q. A.]: Nosaltres no pensem afluixar en el camí cap a la independència pel fet que hi hagi un partit que no hagi sabut gestionar internament —o ho sàpiga i no ho vulgui dir— que té actituds corruptes […]. Hi ha uns responsables, hi ha uns delinqüents, hi ha hagut associació criminal per a cometre uns determinats delictes i posen en risc permanentment el procés independentista. I, tot i els advertiments que hem fet a CDC del que sospitem que passa ara i que ha passat durant aquest govern, no ha mogut ni un dit el president ni CDC per rectificar determinats comportaments que pensem nosaltres que poden amagar casos de corrupció. Això és fer perillar permanentment el procés independentista. CDC utilitza també el procés independentista per excusar-se d’una neteja interna a fons i rectificar segons quines actituds amb segons quines conseqüències.

—Laia Bonet: Això afectarà el procés? No. Afectarà la investidura? Crec que sí que afecta la constitució parlament i els primers passos de la legislatura, i no crec que afecti la posició de la CUP en relació amb investidura.

—Q. A.: No, perquè no és novetat. És tràgicament la repetició de fets viscuts. No és cert que no afecti el procés. Els vots emesos el 27-S són vàlids en la intenció plebiscitària, però ha afectat el procés, molt, la facilitat que s’ha donat a construir l’argumentari contra el procés, vinculant-lo a la corrupció i a un partit concret. Això afecta, lamina i perjudica una proposta neta, democràtica i transparent de construcció d’una república.

—Marina Llansana [M. L.]: Les urnes no diuen això, perquè la gent no és beneita i sap diferenciar l’una cosa i l’altra.

—Q. A.: Que la gent no és beneita és veritat. Però la vinculació argumentativa i en cert sentit irracional que s’ha fet de la construcció mediàtica del marc argumentatiu contra el procés fa que al meu bloc de pisos de treballadors a Vilanova i la Geltrú els avis estiguin convençuts que Mas és corrupte, que el procés es faci per la corrupció i que els sigui molt més fàcil votar contra la independència perquè es pensen que voten no a la corrupció. En aquest país hi ha un dic de contenció contra el procés sobiranista facilitat per això.

—M. L.: Jo crec que és fet amb intenció que afecti la investidura. Això que va passar ahir, aquesta escenificació tan desproporcionada, és en el fons un missatge a la CUP, és posar pressió a la CUP i fer més difícil de donar suport a una eventual investidura. Em tranquil·litza molt sentir Quim Arrufat dient que ahir no vam descobrir res que no sabéssim.

—Q. A.: La corrupció és sobre la taula del debat d’investidura. No és novetat que ahir ho féssim. En la construcció de la república és més intel·ligent o menys situar Mas com a cap de proa, líder unipersonal o absolut del procés? O és més intel·ligent cercar altres fórmules en la construcció d’una república que ha d’arrossegar la majoria social d’aquest país?

—M. L.: I això ho ha de decidir la CUP o ho han de decidir les urnes? Perquè les urnes van parlar. I van donar suport majoritari a una candidatura que havia anunciat que el president de la Generalitat seria Artur Mas.

—Q. A.: I hi havia una altra candidatura que havia anunciat que no faria Mas president. Si ens mantenim en aquestes posicions, anem a eleccions anticipades.

—M. L.: No, no. Crec que tothom s’ha de moure per arribar a un acord.

—Mònica Terribas: Això vol dir arribar a una opció col·legiada que no elimini Artur Mas de l’equació.

—Q. A.: Correcte. I tu, Marina, tens clar que a ERC tothom creu que és més important que Mas sigui president que no arribar a cap acord. Són capaços d’arriscar el procés només per insistir que Mas sigui president.
Següent
Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'