05/2016 - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ SUSPENSIÓ DE LA LLEI CATALANA CONTRA ELS DESNONAMENTS

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 31/5/2016 18:22:47
Tags: SomRepublicaEstatCatala

L'alt tribunal admet a tràmit el recurs del govern espanyol contra part de la Llei 24/2015El Tribunal Constitucional ha suspès durant cinc mesos part de la Llei 24/2015, sobre pobresa energètica i emergència habitacional. Concretament, com assenyalava el recurs del govern espanyol, han quedat sense efecte la major part dels articles que feien referència als desnonaments.

Els magistrats han admès a tràmit el recurs de l'executiu espanyol, que reclamava la suspensió automàtica dels preceptes impugnats d'acord a l'article 161.2 de la Constitució, i ara disposen de cinc mesos per emetre sentència, aixecar la suspensió o bé prorrogar-la justificant la decisió. Després de la manifestació d'aquest cap de setmana a Barcelona, fonts del TC destaquen que la suspensió és automàtica, i no una decisió dels magistrats, que "no poden fer altra cosa" que admetre a tràmit el recurs del govern espanyol si es presenta complint tots els requisits, i aplicar l'article 161.2 a petició del president del govern espanyol.

Els magistrats han traslladat la demanda al Congrés dels Diputats, al Senat i a la Generalitat de Catalunya, que disposen de quinze dies per personar-se al procés i formular al·legacions. L'admissió no suposa cap presa de decisió sobre el fons de la qüestió per part dels magistrats. En concret, el TC deixa en suspensió cautelar els articles 2 (apartat 2), 3, 4, 5 (apartat 1, 2, 3, 4, i 9), 7, la disposició addicional, la disposició transitòria segona (apartat primer i apartat segon el que fa referència a l'aplicació de l'article 7) i la disposició final tercera de la llei.

Quines són les principals mesures que queden sense efecte?
Mediació. Ha quedat suspesa l'obligació d'iniciar un procediment de mediació entre els deutors i els creditors com a pas previ al judici per desnonament.

Mecanisme de segona oportunitat. La Llei 24/2015 establia un "mecanisme de segona oportunitat" que permet als jutges acordar la cancel·lació dels imports de deute restants un cop tots els actius del deutor s'han liquidat. Aquest precepte es pot aplicar si la persona afectada està està en risc d'exclusió residencial i si no ha pogut complir un pla de pagaments establert prèviament en seu judicial. Això també està inclòs en el recurs.

Lloguer social. També s'ha vist afectada la necessitat d'oferir un lloguer social abans d'iniciar cap procediment de desnonament de famílies en situació de vulnerabilitat.

Cessió obligatòria de pisos buits. Amb la suspensió, l'administració no podrà obligar a empreses i entitats financeres a cedir durant tres anys els pisos que tinguin en propietat i que estiguin buits sense causa justificada. En principi, es pot exigir la cessió per la mera existència al municipi de com a mínim una unitat familiar en situació de risc d'exclusió residencial.
El Constitucional també suspèn una altra llei

El ple del Tribunal Constitucional (TC) també ha suspès cautelarment part de la Llei 19/2015 del Parlament de Catalunya que incorpora les figures jurídiques de la propietat temporal i la propietat compartida al llibre V del Codi Civil de Catalunya. La norma tenia com a objectiu buscar solucions per facilitar l'accés a l'habitatge.

Els magistrats han admès a tràmit el recurs que el govern espanyol va presentar contra l'article 1 i les disposicions primera, segona, tercera i final de la Llei, i han aplicat la petició de suspensió automàtica que el govern espanyol ha formalitzat invocant l'article 161.2 de la Constitució. L'executiu espanyol assegura que la Generalitat no té competències per regular aquest àmbit. Els magistrats disposen ara de cinc mesos per emetre sentència, aixecar la suspensió, o bé mantenir-la justificant la decisió.
✎ #ESPAÑAGANAHOY, NOU VIDEO FAL·LAÇ DE LA #MARCAESPAÑA

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 28/5/2016 20:03:01
Tags: SomRepublicaEstatCatala

En un reportatge audiovisual de tres minuts, la Marca España s’esforça a vendre una valors que no defensa ni propugna

Avui, i a un mes de les eleccions, el compte de twitter del Partit Popular ha compartit un nou vídeo de la #MarcaEspaña on s’exalcen una sèrie de valors que plasmats a la realitat no es produeixen. El vídeo començar amb la definició de sis eixos que es corresponen amb la paraula “España”: “Empresa, Sol, Patrimonio, Arte, Lengua, Avance”.

A banda dels tòpics turístics del sol, i la platja, la Marca España ha decidit vendre’s aquesta vegada com un país de progrés i avançat tecnològicament. La realitat, però, només fa que avergonyir els seus ciutadans.

L'AVE fracassat

Durant el vídeo, apareixen moltes imatges dels trens AVE d’alta velocitat amb subtítols com “empreses líderes”. Deixant de banda el fiasco conegut i reconegut de ser un dels del món més ineficients el trens d’alta velocitat, una relació inversament proporcional als quilòmetres d’AVE que hi ha per tot l’Estat i que són absolutament deficitaris, la Marca España ressalta una sèrie d’obres que estan esdevenint una vergonya internacional, com per exemple la gestió de l’AVE La Meca-Medina.

La renúncia a les energies renovables

El vídeo ven l’Estat espanyol com la quarta economia d’Europa, un èxit que s’ha adjudicat el govern espanyol darrerament però que no deixa de ser artificial, ja que com diuen els economistes experts, no hi ha una base sòlida al darrere, i s’estan produint els mateixos errors que en el passat van dur-nos a la crisi. Com a tal economia, en el vídeo apareixen moltes imatges de processos productius i d’indústries, i unes quantes més on les protagonistes són les plaques fotovoltaiques i els molins eòlic gegantins. L’Estat espanyol ha estat denunciat reiteradament per moltes organitzacions per haver rebaixat la seva aposta en el desenvolupament d’energies renovables.

Els toros i l'Exèrcit

Finalment, també trobem els tòpics clàssics: Rafa Nadal, el Real Madrid, els toros i el Oso y el Madroño que indica la pertinença a Madrid just quan apareix un subtítol on es parla de la destinació més escollida on viatjar, obviant la potencialitat de Barcelona en aquest camp. De referències a Catalunya hi ha poques però es pot veure entre aquestes la Sagrada Família, la Torre Agbar, o una imatge dels Castellers. El vídeo també presenta com avenços en el desenvolupament, imatges de l’exèrcit i alguns plans científics.


✎ MOODY'S S'AVORREIX I "RE-PUNTUA" EL DEUTE DE LA GENERALITAT

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 27/5/2016 18:16:59
Tags: #SomRepublica#EstatCatala

Junqueras creu que la rebaixa de nota de Moody’s al deute de la Generalitat no té sentit.

El vicepresident recorda que el Govern de Catalunya només té el control del 5% dels ingressos · Moody's va rebaixar un esglaó més el ràting de Catalunya empitjorant la seva posició dins del rang de bons escombrariaEl vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha manifestat que la rebaixa de la nota del deute de la generalitat per part de Moody’s no té sentit, perquè jutja una administració pública que només té el control del 5% dels ingressos, ja que el 95% restant dels impostos els gestiona l’executiu estatal. I és que l’estat espanyol té 19 vegades més responsabilitat sobre els ingressos que els que té la Generalitat de Catalunya.

El vicepresident ha assegurat que el criteri de l’agència creditícia no és precís ni exacte, perquè posa la Generalitat –amb un 35% de deute respecte el PIB- al mateix nivell que altres administracions que tenen un volum de deute sobre el PIB deu vegades superior.

En el marc de les jornades del Cercle d’Economia, el vicepresident ha recordat al govern espanyol que ‘les reputacions estan entrelligades i el govern espanyol n’hauria de ser conscient; i estic convençut que part del govern espanyol n’és’.

Aquest dijous, Moody’s va rebaixar un esglaó més el ràting de Catalunya, de Ba2 a Ba3, empitjorant la seva posició dins del rang de bons escombraria.
✎ RECURS CONTENCIÓS-ADMINISTRATIU PER ANUL·LAR EL DECRET ANTI-ESTELADES

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 19/5/2016 19:40:34
Tags: #SomRepublica#EstatCatala

Un jutge de Madrid decidirà demà sobre la prohibició de les estelades.L'entitat Drets demana en el contenciós-administratiu presentat davant la justícia que anul·li cautelarment el decret de la delegació del govern espanyol a Madrid

El Barça presentarà un recurs contra la prohibició d'estelades a la Copa del Rei


El Jutjat Contenciós-Administratiu número 11 de Madrid ha acceptat el recurs presentat per l'entitat Drets contra la prohibició d'entrar estelades a la final de la Copa del Rei. El jutge té previst prendre una decisió aquest divendres. Fins llavors la delegació del govern espanyol a Madrid i a la fiscalia tenen temps de fer les al·legacions que consideren pertinents.Segons han informat fonts judicials, el recurs de Drets és el primer que ha arribat als jutjats, i per tant, el posterior presentat pel FC Barcelona s'unirà a aquest i es dirimirà al mateix jutjat.

L'advocat i president de l'entitat, Sergi Blàzquez, ha detallat que en el contenciós-administratiu han demanat "la suspensió automàtica per deixar sense efecte l'execució de la instrucció de la delegada del Govern", cosa que suposa que "el jutge ho ha de resoldre abans del partit" entre el FC Barcelona i el Sevilla CF.

Concretament, l'entitat ha presentat "un recurs administratiu especial de protecció de drets fonamentals recollits a la Constitució espanyola i a la Declaració dels Drets Humans". Blàzquez espera que "el jutjat revoqui la resolució" i "doni instruccions perquè es permeti l'entrada de les banderes".

El recurs s'ha presentat aquest dijous al matí a un jutjat contenciós-administratiu de Madrid i s'ha fet a nom d'un soci del Barça amb entrada pel partit de diumenge. El text argumenta que l'ordre de la delegació del govern espanyol a Madrid "vulnera el dret a difondre lliurement els pensaments, les idees i les opinions mitjançant la paraula, l'escrit o qualsevol mitjà de reproducció" i la llibertat ideològica.

✎ EQUIPAREN L'ESTELADA A UNA BANDERA NAZI...

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 18/5/2016 20:45:58
Tags: SomRepublicaEstatCatala

Puigdemont no assistirà a la final de Copa per la prohibició de l'estelada.


El president català qualifica els fets d'atac a la llibertat d'expressió i recorda que l'ensenya independentista és plenament legal

El conseller de Carles Mundó titlla la decisió de "vergonyosa" mentre que l'associació Drets ja anuncia un recurs

Reacció contundent de Carles Puigdemont a la prohibició de les estelades per part del govern espanyol a la final de Copa. El president català ha decidit no assistir al partit que s'havia de disputar aquest diumenge al Vicente Calderón fins que no es revoqui una decisió que ha qualificat d'atac a la llibertat d'expressió. "És una bandera absolutament legal", ha argumentat després de reunir-se amb Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana."És als balcons i ha estat sostinguda a les mans per milions de catalans que hi veuen un símbol de llibertat", ha afegit tot reconeixent la seva sorpresa per la decisió de la delegació del govern espanyol a Madrid.La reacció de Puigdemont no ha estat la primera del Govern. Carles Mundó, conseller de Justícia, ha qualificat de "vergonyosa" la decisió en una entrevista a Catalunya Ràdio. Considera que es vol "coartar" la llibertat dels ciutadans i remarca que l'estelada és un "símbol democràtic".

Drets presentarà un recurs

L'associació d'advocats Drets presentarà un recurs contra la prohibició d'estelades al Camp Nou. Així ho ha explicat el president Sergi Blàzquez a NacióDigital hores després que la delegada del govern a Madrid, Concepción Dancausa, hagi anunciat que no es podran entrar banderes independentistes a l'estadi.

Drets interposarà el recurs "en nom d'aficionats culers" amb qui s'ha posat en contacte i que consideren que s'ha vulnerat el seu dret d'expressar-se lliurement. De fet, Blàzquez apunta que l'estelada és una bandera legal reconeguda pel Parlament i que la decisió és clarament política.

"Equiparen l'estelada amb una bandera nazi que incita a l'odi i a la xenofòbia, però la bandera independentista no té res a veure amb això. L'estelada la porten centenars de milers de catalans i és una aspiració democràtica", ha explicat el president de Drets.

La delegació del govern espanyol ha fet servir la llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'Esport per justificar la decisió. Segons Blàzquez, però, la resolució va en contra de la mateixa Constitució espanyola en "atemptar contra la llibertat d'expressió" i pretén "coaccionar" els aficionats.
Següent
Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'