11S2015 - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ RAJOY NO SAP QUE RESPONDRE A ONDA CERO

Publicat per Símbols Catalans en 11S2015 · 22/9/2015 17:35:52
Tags: #MarxemJunts#DUI#Independència#27S2015

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, no ha sabut què respondre en una entrevista aquest matí a Onda Cero quan el periodista li ha preguntat si, en cas d'independència de Catalunya, els ciutadans mantindrien la nacionalitat espanyola, tal i com preveu la llei, si són a l'estranger i manifesten la voluntat de conservar-la.
Rajoy ha respost que "no ho sé" i s'ha trobat descol·locat quan el periodista Carlos Alsina li ha explicat, que d'aquesta manera, tampoc perdrien la nacionalitat europea. Al final, el president del Govern tanca la conversa afirmant que "no condueix enlloc".


Us reproduïm la conversa entre el periodista Carlos Alsina i Rajoy:

- Mariano Rajoy: Un català avui és català, espanyol i europeu. Alguns pretenen demanar a la gent que alguns renunciï a la condició d'espanyol i europeu. És un disbarat i va contra el signe dels temps, això és el que tractem de defensar.

- Carlos Alsina: Ja que parlem d'un escenari d'independència de Catalunya, la nacionalitat espanyola no la perdrien els seus ciutadans.

- Rajoy: No ho sé...per què no la perdrien? L'europea tampoc?

- Alsina: La Llei diu que el ciutadà nascut a Espanya no perd la nacionalitat encara que resideixi en un país estranger si manifesta la seva voluntat de conservar-la.

- Rajoy: I l'europea?

- Alsina: L'europea la té perquè manté la nacionalitat espanyola.

- Rajoy: Em sembla que estem en una discussió que no condueix enlloc. El que s'obliga a la gent que decideixi és si vol ser català o espanyol i alguns drets té la gent com a espanyols i com a europeus.


✎ EL PP, DESESPERAT, VA A TOTES

Publicat per Símbols Catalans en 11S2015 · 19/9/2015 11:18:33
Tags: #MarxemJunts#DUI#Independència#27S2015


El PP ja no sap què fer per aturar el camí cap a la independència catalana i, en particular, per disminuir els consensos d'Artur Mas i de Junts pel Sí, la llista que les enquestes donen per àmpliament guanyadora i que, juntament amb la CUP, fins i tot sumaria majoria absoluta al Parlament de Catalunya. Per això, a Madrid –entre altres coses–, els populars segueixen endavant amb el seu intent de reforma del Tribunal Constitucional, reforma gràcies a la qual el mateix tribunal (controlat pel PP) podrà sancionar les autoritats i les persones que incompleixin les seves sentències amb multes fins a 30.000 euros i la suspensió de les seves funcions. Es tracta d'una reforma clarament ideada amb l'únic objectiu d'aturar l'independentisme i, de fet, el portaveu del PP no perd l'ocasió per subratllar que l'Estat “no tolerarà” els “desacataments” i la “deslleialtat” del president del govern català i, en general, dels sobiranistes. Ahir la reforma va ser aprovada al Congrés dels Diputats amb 183 vots a favor i 144 en contra. Fins i tot el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez –que no és un partidari de la independència, tot i el seu professar-se catalanista–, va declarar a la premsa que “avui és un mal dia per a la democràcia”.

Per la seva banda, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha tancat les portes a qualsevol proposta de reforma de la Constitució perquè la mateixa reconegui el dret a l'autodeterminació. Fernández Díaz ha declarat rotundament que “cap govern d'Espanya autoritzarà un referèndum d'autodeterminació perquè ho prohibeix la Constitució” la qual, a l'empara de l'article 2, “es fonamenta en la indissoluble unitat de la Nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyol”.


Mentrestant, a Catalunya, el candidat del PP a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, amenaça amb manifestacions unionistes al carrer. “Als nostres enemics els hem de guanyar també al seu terreny de joc, al carrer”, va declarar ahir en ocasió d'una roda de premsa a l'Agència Catalana de Notícies, i va prometre que, si cal, organitzarà personalment les manifestacions contra la independència. Segons Albiol, els unionistes encara no s'han organitzat suficientment per demostrar la seva “força”. El cap de llista del PPC no deixa d'acusar Artur Mas de ser el principal responsable de la catalanofòbia quan afirma que els catalans volen marxar i que “Espanya ens roba i s'emporta els nostres diners”.

Avui mateix, durant un esmorzar organitzat per l'associació Empresaris de Catalunya, Albiol s'ha proposat com a pont entre els espanyols i els catalans, excloent però els sobiranistes, ja que –ha dit– “amb ells no hi ha res a negociar”.
✎ LA VIA LLIURE ASSOLEIX L'OBECTIU DE 485.000 INSCRITS

Publicat per Símbols Catalans en 11S2015 · 10/9/2015 19:48:40
Tags: #MarxemJunts#DUI#Independència#11S2015

L'ANC i Òmnium mantenen la crida a omplir de gom a gom demà la Meridiana


La Via Lliure a la República Catalana ha assolit l’objectiu de 485.000 inscrits, quan manquen vint-i-quatre hores per a començar la mobilització. Ho ha anunciat l’Assemblea Nacional Catalana en un comunicat. L’objectiu de 125.000 inscrits en set dies s’ha assolit.

El president de l’entitat, Jordi Sánchez, ha fet una crida a tots els ciutadans catalans amb el propòsit de mantenir el caràcter apolític de la mobilització: ‘Demà tothom hi té un espai, a la Meridiana. Tothom se’n tornarà amb la imatge d’una Diada festiva i reivindicativa.’ Tot i aconseguir l’objectiu, ‘Ara és l’hora’ (que aplega l’ANC i Òmnium) manté la crida inscriure’s per tal d’assegurar que ‘es reforça el caràcter decisiu de la mobilització i es manté la potència de la imatge que s’envia al món’.

Això vol dir que en alguns dels trams que al mapa de la Via Lliure eren plens s’hi ha modificat l’etiqueta i ara són ‘gairebé plens’, perquè s’hi afegeixi més gent i augmenti la densitat de la mobilització. Ara hi ha 87 trams plens i 46 de gairebé plens, tal com es pot comprovar a la web ullsvermells.com, que va comptant a l’instant el tant per cent d’ocupació dels trams. Ja no n’hi ha cap amb ocupació baixa, ni amb poca o mitjana ocupació.
Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'