07/2016 - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ L'ANC INICIA LA CRIDA PER INSCRIURES A LA DIADA D'ENGUANY.

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 27/7/2016 19:09:09
Tags: SomRepúblicaEstatCatalàIndependència


Les concentracions serán a Tarragona, Lleida, Berga, Salt i Barcelona

✎ XOC INMINENT ENTRE CATALUNYA I ESPANYA -LA TRIBUNE-

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 23/7/2016 18:59:53
Tags: SomRepublicaEstatCatala

El diari francès considera que la via unilateral pot ser útil per a desencallar el procés català, per la influència d'Escòcia i el Brèxit

‘Mentre els ulls d’Europa estan pendents de Londres o d’Edimburg, les condicions per una nova crisi política entre Catalunya i Espanya va prenent forma. Una crisi que, després de sis anys de conflictes més o menys oberts, pot ser decisiva.’ Així comença l’article del diari francès La Tribune que analitza els factors que dibuixen un xoc imminent entre Catalunya i Espanya, perquè ‘els separatistes catalans ara evoquen el recurs a la unilateralitat del procés de secessió.’ Però avisa: ‘Madrid podrà reaccionar. Per a la UE serà un nou mal de cap.’

Diu l’autor de l’article, Romaric Godin, que ‘si volen evitar unes noves eleccions incertes i tirar endavant el procés de desconnexió de Catalunya de l’estat espanyol, previ a la independència, els dos grups [Junts pel Sí i la CUP] estan condemnats entendre’s.’ I destaca que el punt d’entesa entre els uns i els altres ‘es pot traduir en el reconeixement de la necessitat d’un acte unilateral’. I aquest acte unilateral, explica, pot ser el RUI, el referèndum unilateral, perquè el referèndum pactat s’ha demostrat que és una via morta i perquè pot ser l’element que permeti reduir ‘el risc d’explosió de la majoria independentista’ per les tensions entre Junts pel Sí i la CUP.

L’article destaca que el govern català s’ha avingut a discutir la possibilitat d’un RUI, que es podria incorporar al full de ruta a partir del debat i votació de la qüestió de confiança que Carles Puigdemont presentarà el mes de setembre.

Escòcia i la unilateralitat, una oportunitat per Catalunya

I vincula el camí que pugui fer el procés català unilateral amb els passos d’Escòcia cap a la independència enmig de la negociació sobre el Brèxit. Perquè planteja la possibilitat que els escocesos acabin tirant endavant un referèndum unilateral, si no hi ha entesa amb Londres sobre les condicions en què quedarà Escòcia després de la desconnexió del Regne Unit amb la UE. ‘Què farà aleshores la UE? Refusarà el RUI escocès “fet per a ella”? Però si després està d’acord en reconèixer el resultat i després començar converses d’adhesió amb una Escòcia independent unilateralment, s’obre una oportunitat clara per a la via catalana en aquest mateix sentit’.

Però imaginem que el procés català es mou unilateralment abans que no ho faci Escòcia, perquè la negociació del Brèxit es pot allargar, pel cap baix, un parell d’anys. Doncs diu Godin: ‘Si Catalunya entra en un camí unilateral abans que Escòcia, la UE s’enfrontaria al mateix dilema: refusar l’experiència catalana seria refusar tota unilateralitat per part d’Escòcia. (…) La unilateralitat és una manera d’obligar els europeus a ocupar-se de la qüestió catalana, a la qual s’han esforçat a ignorar fins al moment.’
✎ EL GOVERN OBRE LA PORTA A CELEBRAR UN REFERÈNDUM UNILATERAL D'INDEPENDÈNCIA

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 18/7/2016 18:40:52
Tags: #SomRepública#EstatCatalà

Raül Romeva considera que el full de ruta es pot "adaptar", sempre que compti amb una majoria parlamentària.
El conseller d'Afers Estrangers, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Raül Romeva, ha considerat que és possible convocar un referèndum unilateral d'independència (RUI) perquè el full de ruta sobiranista es pot "adaptar" a les circumstàncies, sempre que compti amb una majoria parlamentària.

En una entrevista aquest dilluns a Catalunya Ràdio, ha sostingut: "Les fulles de ruta evidentment són guies, directrius, mapes. No són veritats inqüestionables. I a més crec que l'experiència demostra que aquest tipus de guies, davant de la complexitat actual, es poden anar adaptant a les circumstàncies."

Amb motiu de l'aniversari de l'aixecament militar del 18 de juliol a Espanya, Romeva ha considerat: "Les estructures de l'Estat avui estan controlades, i ho estem vivint diàriament també pel que fa a la qüestió democràtica i legítima del procés a Catalunya, pels que van guanyar la guerra. I això és un drama."

La setmana passada, una gran majoria dels socis de l'Assemblea Nacional Catalana que van votar a la consulta interna es van mostrar a favor a exigir un RUI a les institucions.
✎ NOVES SAMARRETES PER L'ESTIU 2016

Publicat per Símbols Catalans en Actualitat del web · 14/7/2016 18:57:59
Tags: trex

Entra i mira, ja pots triar la que mes t'agrada.

✎ HISENDA ESPANYOLA DESCOMPTARÀ DEL PAGAMENT DE LA SANITAT VALENCIANA LA SANCIO DE LA UE

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 14/7/2016 18:30:10
Tags: #CatExit#EstatCatalà#Independència

Els contribuents valencians pagaran la multa per les irregularitats comeses pels governs del PP
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha informat que han rebut l’avís del Ministeri d’Hisenda espanyol que descomptarà del finançament d’agost els 19 milions d’euros de la multa de la Unió Europea per la manipulació del deute per les factures en els calaixos de Sanitat. Es tracta de la multa imposada per la UE per manipulació comesa pel govern del PP de les estadístiques de dèficit i deute al País Valencià mitjançant l’ocultació d’una part de la despesa sanitària.

Sobre la qüestió, Puig, en la seva compareixença en les Corts per a parlar del sistema de finançament, ha dit a la síndica del PP, Isabel Bonig: ‘La multa que els posen a vostès la pagaran tots els valencians. Jo dic que no volem pagar la seua multa, que no volem.’

El cap del Consell ha concretat que dimarts van rebre un missatge de l’Agència Estatal Tributària (Aeat) en què es comunica que el Ministeri d’Hisenda espanyol ha iniciat els tràmits per a ‘descomptar del finançament dels valencians del mes d’agost esta multa’, que puja concretament a 18.987.567,94 euros entre la sanció i els interessos de demora.

‘Això és un atracament institucional que no té nom perquè sap perfectament la nostra situació i el que volen és que retallem els drets a les persones, però no ho van a aconseguir’, ha dit Puig referint-se al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro.
Següent
Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'