08/2016 - El Bloc de Símbols Catalans - Símbols Catalans | Catalanisme i Independentisme

Cercar
Anar al Contingut

Menú Principal:

✎ RETINGUT A LA FRONTERA D'ANDORRA PER PARLAR EN CATALÀ

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 12/8/2016 08:49:32
Tags: SomRepublicaEstatCatalà

L'empresari que es va negar a donar la mà a Felip VI, retingut per la Guàrdia Civil per parlar en català

Àlex Fenoll acaba amb una multa per portar al CAT a la matrícula després de ser aturat a la frontera andorranaNova denúncia de catalanofòbia. Àlex Fenoll, l'empresari que es va negar a encaixar la mà a Felip VI al Mobile World Congres 2014, ha explicat al seu Twitter que la Guàrdia Civil l'ha retingut per parlar en català a la frontera andorrana.
"Han vist que portàvem el CAT a la matrícula i ens han fet aturar. Després d'una estona mirant, un guàrdia civil s'ha apropat i m'ha dit: Sabes que no puedes llevar ese adhesivo en el coche? ", explica Fenoll a NacióDigital. La seva resposta -"Sí, ho sé"- ha estat el que ha fet enfadar l'agent.

"Després de contestar-lo en català m'han registrat el cotxe de dalt a baix, les bosses, i fins i tot han mirat els biberons "-Fenolll viatjava amb una nena de 15 dies i un nen de 22 mesos-. "No han trobat res, però han vist que tenia un acordió diatònica amb una estelada i me l'han volgut fer auditar", relata l'empresari.

Un cop dins les oficines, el funcionari que l'ha atès ha observat l'objecte, i en veure que era antic i per tant, que no l'acabava de comprar, s'ha negat a emprendre cap mesura."Com que han vist que no em podien enganxar amb això han decidit trucar els Mossos perquè em multessin pel CAT", prossegueix Fenoll.

La policia catalana ha arribat poc després i en assabentar-se del que havia passat li ha demanat disculpes. "M'han dit que els sabia molt greu, sobretot perquè viatjava amb dos nadons, però que es veien obligats a multar-me perquè els hi ordenava la Guàrdia Civil".✎ COLAU DIU QUE LA CORONELA NO ES PROU SOLEMNE PER A LA DIADA

Publicat per Símbols Catalans en CATALUNYA INDEPENDENT · 5/8/2016 09:04:11
Tags: SomRepublicaEstatCatala

Colau prohibeix a la Coronela desfilar des de l'Ajuntament per la Diada

El govern de Barcelona veta que la recreació travessi la Porta Gòtica de l'edifici consistorial.

Defensa que "no s'adiu" acollir una desfilada d'època per la "solemnitat" de la Diada
.El govern Colau ha prohibit a la Coronela travessar la Porta Gòtica de l'Ajuntament de Barcelona per la desfilada de la Diada. Des de fa cinc anys, la Coronela havia obtingut el permís municipal per escortar des del consistori les entitats, partits i ciutadans que acudeixen fins a la Ronda de Sant Pere per fer l'ofrena floral al conseller en cap de la ciutat el 1714, Rafael Casanova, realitzant així el mateix camí que va seguir l'11 de setembre de 1714.

La Coronela de Barcelona es va recuperar fa cinc anys i és una recreació d'una milícia ciutadana formada per membres dels gremis professionals, la qual va ser abolida i desarmada el 1714, en caure la ciutat davant les tropes de Felip V.

Segons fonts municipals, l'11 de Setembre és "la jornada commemorativa civil més important de Barcelona i la nació". Han destacat que l'Ajuntament hi té una participació rellevant i "no s'adiu amb la línia commemorativa que practica acollir ni participar en una desfilada d'època atesa la solemnitat de la Diada". Tot i això, les citades fonts municipals afegeixen que la Coronela pot fer la desfilada des del carrer Ciutat —on hi ha la Porta Gòtica- fins a l'estàtua, però no travessar la porta.

Per la fundació de la Coronela, que s'ha queixat del veto a través d'un apunt al Facebook, "és com si la Coronela de Barcelona no fos prou digna, demostrant la ignorància que es té al respecte". Es pregunta si el veto suposa unes "represàlies" per haver organitzat una campanya a favor del Born Centre Cultural, estar al costat dels partits que "realment treballen per la ciutat i el país" o és "mala fe", però tenen la sensació que pel govern Colau no són mereixedors de ser barcelonins.

"Suposo que a l'actual consistori no l'interessa el que representem i ens censura", han lamentat. Explica que han demanat dos cops entrevistar-se amb el comissionat de programes de memòria de l'Ajuntament, Ricard Vinyes, però no els dóna cita fins al 14 de setembre, i que els han denegat tres cops realitzar activitats gratuïtes a l'edifici consistorial. Es dóna el cas que el govern Colau ha vetat altres activitats al Saló de Cent de l'Ajuntament, com que aculli el premi Batista i Roca.

La Coronela desfilarà igualment des del carrer Ciutat

"Des d'aquest nou consistori es creuen que som un grup paramilitar, que el nostre origen és un determinat partit polític, que mostrem armes i solament ens agrada la guerra, la qual cosa torna a demostrar la plena ignorància (si no mala fe) que creu governar bé la ciutat", ha criticat la fundació de la Coronela. Ha afegit que realitzaran igualment l'ofrena floral a Rafael Casanova i amb el mateix recorregut que cada any.

Suport d'ERC i la CUP a la Coronela

El líder d'ERC a l'Ajuntament, Alfred Bosch, ha expressat el seu suport a la Coronela, i ha piulat: "Mireu com el comissionat per la memòria de Barcelona menysprea gent desinteressada que recrea la memòria". També la CUP de Barcelona ha donat suport a la fundació amb una piulada: "Demanem que pugui sortir de la Porta Gòtica del Consell de Cent aquest 11 de Setembre".
Temes d'ajuda Informació


Qui som? Descobreix tot el que t'oferim
Contacta amb nosaltres Condicions de compra
Com funciona la web? Mètodes de pagament
Ajuda'ns a millorar Enviaments i devolucions
Preguntes freqüents Llei Orgànica de Protecció de Dades
Xarxes socials

El Twitter de Símbols Catalans Facebook de Símbols Catalans Youtube de Símbols Catalans Símbols Catalans a Google+ Símbols Catalans a Instagram
Atenció al client

Telèfon: 935 148 077
Dilluns: de 17:00 a 20:30
Dimarts - Diventres: de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30
email: info@simbolscatalans.cat

Pagament 100% segur | Transferència bancària, Paypal | ~ | Transport gratuït a partir de 40€ | Disseny per Símbols Catalans Veure el plànol web
---------------------------------------------------
Tornar al contingut | Tornar al menú principal '
'